Když se na HBO spojí tvůrci Černobylu a jedné z nejlepších her. Last of Us vzniká jako hororový seriál

ellie-joel

Foto: Naughty Dog

Hlavní postavy ze hry Last of Us

0Zobrazit komentáře

Asi jen málokdo by řekl, že se jednou z herního studia, které stálo v 90. letech za skákačkou Crash Bandicoot a později Jak and Daxter, vyprofiluje firma, jež se posune do zcela jiného žánru a vytvoří jedny z nejuznávanějších herních sérií historie. Naughty Dog si za více než 30 let existence prošel mnoha proměnami, ale dnes již studio s tlapkou v logu nezná nikdo jinak než jako tvůrce Uncharted či Last of Us.

Dvě herní série, které znamenaly mnoho nejen pro herní průmysl, ale také pro Sony a jeho konzoli PlayStation. Právě tyto dvě zmíněné hry vznikly exkluzivně pouze pro PlayStation a pokračují již na několikáté generaci, navíc trží velmi slušné peníze. Právě Last of Us ale nyní čeká další velký krok kupředu, a to hned ve dvou ohledech.

Od vydání prvního dílu, ve kterém se v poutavém příběhu z postapokalyptického hororového světa představily hlavní postavy Joela a Ellie, uplynulo už sedm let a minulý rok jsme se konečně dočkali ohlášeného pokračování, jež spatří světlo světa za necelé dva měsíce.

Vedle očekávané hry se ale chystá také seriál, a ne ledajaký. Na starost ho totiž budou mít tvůrce oceňovaného seriálu Černobyl na HBO Craig Mazin a také jeden z autorů prvního dílu Last of Us Neil Druckmann. Společně se budou podílet jak na produkci, tak psaní scénáře. K nim se pak navíc připojí i další vysoce postavení lidé ze studia Naughty Dog.

last-of-us2

Foto: Naughty Dog

Chystaný druhý díl Last of Us

Fanoušci totiž moc dobře ví, jak složité je natočit podle hry důstojný film nebo seriál, a ve většině případů to nedopadlo nejlíp, takže si tu bezpochyby chce herní studio i produkce HBO dát maximálně záležet. Žádný trailer, vizuály ani detaily prozatím známy nejsou, ale pravděpodobně se objeví v následujících měsících, stejně jako druhé pokračování hry. Děj by ale měl být založen na tom, co se stalo v herní předloze.

Příběh Last of Us se odehrával zhruba dvacet let po vyhlazení moderní civilizace nákazou, která většinu lidí proměnila v děsivá monstra. Joel jako jeden z přeživších dostane za úkol postarat se o tehdy 14letou Ellie a dovést ji přes nástrahami propletenou karanténní zónu k lidem, kteří by díky ní mohli zachránit svět. Na první pohled jde o klasický scénář mnoha her i filmů, ale na Last of Us bylo přeci jen něco speciálního.

Co se na první pohled zdálo jako přímočará mise, promění se v gradující, brutální a zároveň hluboký příběh, který vykresluje narůstající vztah mezi hlavními postavami, ve velmi propracovaném a často neočekávaném scénáři.

„Je to úžasná příležitost, jak se spojit s Craigem, Neilem, Carolyn a celým týmem v Sony, Naughty Dog a PlayStationu, díky kterým přivedeme tento úžasný virtuální svět v reálný život,“ říká k chystanému seriálu programový ředitel HBO Casey Bloys. A že je na co se těšit, jelikož zmíněný Craig Mazin má za sebou bohaté zkušenosti z Černobylu, který temnou atmosférou jen sršel a nyní se bude moct vyřádit v postapokalyptickém prostředí.

Ostatně Černobyl loni získal dva Zlaté glóby a deset cen Emmy. Mazin mimo Last of Us aktuálně pracuje také na plánovaném rebootu Pirátů z Karibiku na streamingové platformě Disney+. Samotné Last of Us do loňského roku prodalo přes 20 milionů kopií prvního dílu hry a posbíralo nespočet cen. Dodnes jde o jednu z nejlépe hodnocených her historie, a to z mnoha pohledů.

Silné příběhy postav, které postupně gradují a vykreslují se divákům, vždy fungovaly. Takže teď bude zajímavé sledovat, zda se tvůrcům opravdu podaří přenést podobnou atmosféru i na televizní obrazovky, a také na to, kdo se zhostí hlavních rolí.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym