Karanténa v praxi. Větší nárůst trafficu na Pornhubu než Česko zaznamenaly jen tři země, bodují i Slováci

Peter BrejčákPeter Brejčák

pornhub2

Během světové pandemie zaznamenává Pornhub zvýšenou návštěvnost

0Zobrazit komentáře

Stále více zemí na světě přechází do režimu karantény, kdy je co nejvíc omezován pohyb osob. Lidé nemusí nikam docházet, pracují z domova, nakupují na internetu a jídlo si nechávají dovážet. Co dělají s nárůstem volného času? Nikterak překvapivě zažívá v posledních týdnech výrazný nárůst uživatelů jedna z největších pornostránek světa, Pornhub.

Během běžného dne stránky Pornhubu globálně navštíví na 120 milionů lidí a jeho tým statistiků pravidelně publikuje data o tom, jak sportovní či jiné události globálního významu ovlivňují počty návštěvníků.

Svou stopu na datech ukazuje i aktuální virová pandemie. Traffic Pornhubu se například 11. března celosvětově oproti klasické středě zvýšil o 5,7 procenta – avšak podle serveru je větší zajímavostí, že se výrazně mění denní doby, kdy se lidé na stránky přihlašují. Pokles zaznamenávají ranní a odpolední hodiny, výrazné navýšení je po půlnoci, během oběda a večeře.

Co je však možná ještě zajímavější, i na webu jako Pornhub lidé hledají koronavirus.

ph

Foto: Pornhub

Změna návštěvnosti Pornhubu 11. března podle hodin oproti průměrným dnům

„Vyhledávání obsahující ‚coronavirus‘ a ‚corona virus‘ se poprvé začaly objevovat 25. ledna a pokračovaly v růstu. Za posledních 30 dní naši statistici napočítali více než 6,8 milionu vyhledávání obsahující buď slovo ‚corona‘, nebo ‚covid‘. Vrchol ve vyhledávání nastal 5. března s počtem 1,5 milionu,“ uvádí ve své zprávě Pornhub.

V případě vyhledávání videí se zmiňovanými klíčovými slovy drží světové premiantství Slováci. Ve srovnání se světovým průměrem mají slovenští návštěvníci stránek až o 119 procent větší pravděpodobnost, že budou na Pornhubu hledat koronavirus. Více než 80procentní hranici zaznamenává ještě Bulharsko, Irsko, Malajsie a Srbsko.

Zahanbit se však nenechali ani Češi. Během 11. března, za který jsou statistiky k dispozici, se oproti běžnému dni v Česku zvýšil traffic o 9,4 procenta. Víc se ze třiceti sledovaných světových zemí zvýšil jen ve třech – Nizozemsku o 10,9 procenta, Belgii o 12,4 a v Itálii o 13,8 procenta.

pornhub-insights-corona-virus-world-traffic-629×1024

Foto: Pornhub

Změna trafficu na Pornhubu 11. března oproti běžnému dni podle zemí

Diskuze (0)

Novinka

Anonym