K lékaři bez front a čekání. Brněnské Reservio bojuje s pandemií v Itálii i na Bulovce a má podporu od Červeného kříže

Peter BrejčákPeter Brejčák

reservio_frantisek-mazuch-vlevo-a-boris-bosiak-vpravo

Foto: Reservio

Zakladatelé startupu Reservio: František Mazuch a Boris Bošiak

0Zobrazit komentáře

Brněnský startup Reservio, který nabízí jednoduchá rezervační rozhraní pro malé a střední podniky, založili v roce 2013 Boris Bošiak a František Mazuch. Dnes funguje ve dvanácti jazykových mutacích a více než 130 zemích světa. A ačkoliv je rezervační systém využívaný zejména v segmentu beauty, své uplatnění si našel i ve zdravotních centrech.

Tohoto faktu si všiml Červený kříž v italské Neapoli, který během aktuální pandemie koronaviru nemocničním zařízením začal systém Reservio doporučovat. Lidem totiž umožňuje objednání k lékaři na přesný čas, čímž zabraňuje velkému shromažďování zdravých i nemocných lidí, a tím pomáhá zamezit dalšímu šíření nemoci.

„Rezervační platforma funguje opravdu velmi dobře, jsme rádi, že díky ní jsme schopni efektivně a jednoduše organizovat práci našich dobrovolníků. Jsme přesvědčeni, že Reservio budeme používat i po zkrocení této pandemie,“ uvedl zástupce italského Červeného kříže.

reservio_for_hospitals-min

Reservio nabízí rezervační rozhraní i pro zdravotnická zařízení

Brněnský startup se rozhodl svou rezervační platformu pro všechna zdravotnická zařízení, která bojují s koronavirem, nabídnout až do odvolání zdarma – a to ve všech 130 zemích, kde působí. Systém je podle jeho tvůrců intuitivní a po zavedení se mohou pacienti začít objednávat téměř okamžitě.

Vlaštovkou v Česku je pražská Nemocnice na Bulovce

„Protože si uvědomujeme závažnost situace, která rychle stoupá i v našich zemích, rozhodli jsme se zdarma poskytnout naše řešení pro všechny zdravotnická zařízení, kterých se toto virové onemocnění týká,“ říká Boris Bošiak, spoluzakladatel a CEO společnosti Reservio.

„Díky tomu, že jsme ve více než 130 zemích světa, můžeme problém hromadění lidí v čekárnách poměrně snadno vyřešit. Budeme moc rádi, pokud se na nás zdravotnická zařízení obrátí, a my jim tak alespoň trochu usnadníme jejich náročnou práci,“ doplňuje Bošiak.

Ani ne týden po začátku používání systému v italských nemocnicích začínají Reservio využívat také největší zdravotnická zařízení u nás. První vlaštovkou je pražská Nemocnice na Bulovce, která je největším zařízením přizpůsobeným na hospitalizaci lidí s nákazou COVID-19.

Fakultní nemocnice tak je první nemocnicí v Česku, která zavedla možnost online rezervace termínu na testování přítomnosti koronaviru. Reservio je aktuálně v kontaktu s dalšími předními nemocnicemi, které tuto možnost zavedou v následujících dnech. Cesta do nemocnice by tak měla být v těžkých časech pro všechny strany o něco jednodušší.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym