CzechCrunch Offlajn jinak. Investor Václav Dejčmar a psychiatr Tomáš Rektor o psychopatech v byznysu i v životě

Nela VítováNela Vítová

vdtr_cc

Příští CzechCrunch Offlajn s MUDr. Tomášem Rektorem a investorem Václavem Dejčmarem

0Zobrazit komentáře

První letošní CzechCrunch Offlajn se tentokrát ponese v trochu jiném duchu než obvykle. Zabrousíme totiž do psychiatrie a věnovat se budeme velkému fenoménu psychopatie, respektive psychopatům a jejich výskytu v pracovním i osobním světě. Své názory a postřehy z dlouholeté praxe v této oblasti představí český investor, filantrop a tvůrce dokumentárního filmu o psychopatech Ryba smrdí od hlavy Václav Dejčmar a známý psychiatr a psychoterapeut věnující se komplexní péčí o duševní zdraví Tomáš Rektor.

Většina lidí si i díky vlivu médií a filmů pod pojmem psychopat představí násilníka, zabijáka nebo dokonce masového vraha. Ačkoliv takoví lidé často psychopatické vlastnosti vykazují, v reálném světě je psychopatů mnohem více. Většina odborníků se shoduje, že jde o člověka bez jakýchkoliv citů, empatie a strachu, schopného udělat cokoliv pro vlastní potřebu a uspokojení. Psychopaté jsou zároveň často velmi inteligentní a disponují specifickým charisma, kterým si v případě potřeby dokáží získat sympatie téměř kohokoliv. Ve většině případů je to však jen maska.

Právě díky specifickým vlastnostem jsou tito psychopaté často velmi úspěšní v profesním životě a dokáží skvěle fungovat na vysokých manažerských pozicích ve firmách či řídit světové instituce. Ostatně dle některých odborných studií je až jeden z pěti byznysových lídrů psychopat. Psychopaty často najdeme také v politice nebo zdravotnictví. Díky absenci strachu může být psychopat velmi schopným chirurgem.

tomasrektor

Foto: Nguyen Duy McLavin/CzechCrunch

Psychiatr a psychoterapeut MUDr. Tomáš Rektor, který se objeví na příštím CzechCrunch Offlajnu

Právě na rozsáhlou problematiku psychopatů v běžném i profesním životě se zaměří již na konci února naši hosté. V moderované diskuzi Václav Dejčmar a Tomáš Rektor vysvětlí, jak a zda vlastně lze psychopata poznat, čím je v osobním i pracovním životě nebezpečný, kolik psychopatů najdeme ve společnosti, ale dojde také na porovnání rozdílů mezi dobrým a špatným psychopatem. Na jakékoliv otázky týkající se tématu se odborníků samozřejmě budete moci ptát i vy z publika.

Co je CzechCrunch Offlajn

CzechCrunch Offlajn nabízí možnost poslechnout si názory zajímavých hostů a osobností z české technologické, startupové a byznysové scény. Těšit se tradičně můžete na neformální event s příjemnou atmosférou a diskuzí na zajímavé, nevšední a aktuální téma. CzechCrunch Offlajn se uskuteční ve čtvrtek 27. února, tradičně v sídle české technologické firmy STRV v pražském Karlíně.

Vstupenky můžete zakoupit na portálu GoOut za 250 korun, VIP vstupné pak za 800 korun. Kapacita je omezena na 220 hostů. Kromě vstupu na akci je součástí vstupenek také občerstvení, kde nebude chybět pizza ani něco zdravějšího. Zájemci o VIP se posadí na rezervovaném místě v první řadě a jako dárek obdrží vedle osobního poděkování také balení našich chytrých nootropik pilulek Limitless.

Všichni hosté zároveň získají přístup ke zhlédnutí dokumentu o psychopatech Ryba smrdí od hlavy, na jehož tvorbě se podílel právě Václav Dejčmar.

  • Kdy: 27. 2. 2020 v 19.00 hodin
  • Kde: STRV, Rohanské nábřeží 678/23, Praha 8-Karlín
  • Vstupné: 250 Kč
  • Událost na Facebooku zde.

Těšíme se na vás!

Diskuze (0)

Novinka

Anonym