Posvátný dóm pro hráče. Atari otevře síť designových hotelů, které nabídnou retro styl i virtuální realitu

atari-hotel2

Foto: Atari

Atari spouští síť hotelů

0Zobrazit komentáře

Atari je jednou ze značek stojících u zrodu zcela nového odvětví zábavy – herního průmyslu. Ten otevřel hráčům po celém světě fantastické světy a dobrodružství, která se pro mnohé staly neodmyslitelnou součástí jejich dětství. A právě jim a jejich blízkým nyní Atari zároveň nabídne nový způsob, jak si svou velkou herní vášeň vychutnat ještě intenzivněji.

Nově pro ně otevře hotely s herní tematikou, které kromě odpočinku v neobvyklém prostředí nabídnou dostatečně kvalitní zázemí pro individuální hrání i konání esportových turnajů.

Space Invaders, Unreal Tournament, Driver, Pole Position nebo třeba Q*bert, to je jen krátký výčet ze seznamu největších herních pecek od Atari. A to ani nezmiňujeme obrovské množství rozmanitých konzolí a stolních počítačů, které Atari za dobu své existence vyprodukovalo. Zkrátka Atari bylo a je známkou herní kvality a dodnes na jeho produkty s láskou vzpomínáme.

atari

Detail jedné z konzolí od Atari

Nyní si ale Atari odskočilo od vývoje softwaru k trochu jinému zážitku, který je též tvořený na míru hráčům. Ti si díky němu budou moci vychutnat hraní i spaní v naprosto stylovém prostředí. Atari se totiž pouští do byznysu v pohostinství a ve Spojených státech vybuduje hned osm hotelů, které budou zaměřeny na milovníky herní kultury.

Atari vybuduje síť hotelů za pomoci skupiny GSD Group, se kterou se pustí do výstavby prvního z hotelů již v polovině tohoto roku. Stát bude ve Phoenixu a další hotely by měly postupně přibývat v Austinu, Chicagu, Denveru, Las Vegas, San Francisku, San Jose a Seattlu.

Cílem Atari je nabídnout hostům jedinečný zážitek propojující ubytování v nezvyklém, ale jim blízkém prostředí, s pohlcujícími herními zážitky. Nabídka se rozhodně nebude omezovat jen na tituly a techniku z dílny Atari, ale návštěvníci zde najdou to nejlepší, co herní průmysl nabízel a nabízí v komplexním měřítku.

Vše na co si hráč vzpomene

Hotely budou mít například velká hřiště pro co nejlepší vychutnání zážitků ve virtuální a rozšířené realitě. Některé z hotelů by navíc měly poskytnout prostory pro konání esport šampionátů a pořádání dalších herních akcí. Chybět by neměly ani zasedací místnosti, společné pracovní prostory, restaurace, pekárny, bary, kina či tělocvičny.

atari-hotel1

Foto: Atari

Vizualizace hotelu Atari

Na vývoji podoby hotelů, do které se promítne i logo Atari, spolupracuje mimo GSD i Napoleon Smith III., který stojí za restartem franšízy Teenage Mutant Ninja Turtles.

„Společně vybudujeme prostor, který bude mnohem víc než jen místo k pobytu,“ řekl Fred Chesnais, generální ředitel společnosti Atari. „Atari je ikonická globální značka, která rezonuje s lidmi všech věkových skupin, zemí, kultur a etnických skupin a my se nemůžeme dočkat, až si naši fanoušci a jejich rodiny užijí tento nový koncept hotelu.“

Hosté se najdou

A již nyní je jasné, že základna potenciálních hostů je obrovská. Na celém světě je přibližně 2,5 miliardy aktivních hráčů, kteří jen za minulý rok utratili za svůj elektronický koníček přes 152 miliard dolarů, tedy přibližně 3,5 bilionu korun. Jedná se o meziroční nárůst o 9,6 % a tento trend bude s největší pravděpodobností pokračovat.

reshoper3

Přečtěte si takéBudoucnost e-commerce, marketing na Instagramu i unikátní analýzy. Reshoper ukáže know-how Notina, Pilulky či ZootuBudoucnost e-commerce, marketing na Instagramu i unikátní analýzy. Reshoper ukáže know-how Notina, Pilulky či Zootu

Retro navíc hraje v herní kultuře důležitou roli. Staré a raritní konzole jsou draženy za statisíce a charaktery jako Mario, Lara Croft nebo Pac-Man nejsou považovány za něco, co patří do šrotu, ale je na ně naopak pohlíženo s respektem a nostalgií.

A přesně tyto pocity se snaží zachytit i tvůrci nových hotelů. „Při vytváření tohoto zcela nového konceptu hotelu jsme věděli, že Atari bude perfektním způsobem, jak poskytnout hostům prostředí, ve kterém se setkává nostalgie a retro s moderním vzhledem. Přiznejme si to, je naprosto skvělé být uvnitř Atari,“ řekl Napoleon Smith III.

atari-hotel3

Foto: Atari

Připravovaná konzole Atari VCS

Atari by mělo z propůjčeného jména získávat 5% podíl na zisku a také mu měla být vyplacena záloha ve výši 600 tisíc dolarů (přibližně 13,8 milionu korun). Peníze by Atari měly výrazně pomoci v současné situaci. Jak informuje The Verge, podle některých informací se Atari nachází ve finančních problémech, kvůli čemuž vázne například vývoj připravované retro konzole Atari VCS. Doufejme tedy, že se tyto problémy nepromítnou i do podoby samotných hotelů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym