Cybertruck jako vzor pro nerozbitný iPhone. Caviar nabízí za 100 tisíc Cyberphone inspirovaný Teslou

caviar-office

Foto: Caviar

Nový luxusní Caviar Cyberphone

0Zobrazit komentáře

Jak to tak vypadá, Tesla začíná udávat zcela nový designový trend, ve kterém se propojují ostré hrany a absolutní nezničitelnost. Designový jazyk Cybertrucku se začínají učit i další společnosti, mezi kterými nechybí výrobce prémiových telefonů Caviar. Ten chce zákazníky oslovit luxusním hranatým Cyberphonem.

Když Tesla na podzim minulého roku představila svůj nový Cybertruck, tedy elektrický pick-up, který chce zavařit Fordu a jeho F-Series, všichni užasle zírali na to, co přijelo na podium. Žádné oblé linie a agresivně tvarovaná maska, žádné uhlazené kontury, ani tvarování ve jménu aerodynamiky. Tesla představila automobil s neuvěřitelně sofistikovanou technikou a mimořádnými jízdními parametry, které jsou zabaleny do karoserie více připomínající letmo pomačkaný alobal než hypermoderní pick-up 21. století.

tesla-cybertruck1

Foto: Tesla

Tesla Cybertruck

U Cybertrucku je těžké jasně definovat, zda je víc retro, nebo futuro. Jak Tesla přiznala, původním záměrem byl trochu jiný design, ale protože je vůz vyroben z extrémně odolných materiálů, které se těžko tvarují, nakonec zvítězily jasné plochy a přímé linie. A světe div se, Tesle tento neotřelý designový krok vychází.

Rezervace se ihned po odhalení vozů jen hrnuly a Tesla dokázala zužitkovat i ne příliš přesvědčivou prezentaci odolnosti komponent vozu. Cybertruck se tak stal doslova přes noc hvězdou automobilového průmyslu a na jeho slávě se rozhodly přiživit i další společnosti.

Luxus v kostce

Jednou z nich je výrobce telefonů Caviar, který je znám pro své přestavby nejnovějších modelů telefonů společnosti Apple na naprosto jedinečné, extrémně luxusní a také velice drahé exempláře. V jeho nabídce nechybí telefony kombinující zlato a diamanty, jejichž cena převyšuje částku 100 tisíc dolarů (v přepočtu zhruba 2,3 milionu korun), což je i na zařízení s nakousnutým jablkem ve znaku pořádně vysoká částka.

Pro svůj nejnovější projekt si Caviar vyhlédl právě design zmiňovaného Cybertrucku, který se pokusil aplikovat na modely telefonů iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max a výsledek je skutečně spektakulární.

Cyberphone, jak Caviar svou novinku pojmenoval, zabalil standardní techniku od Applu do zcela přepracovaného těla z broušeného titanu plného nejrůznějších prořezů, záhybů a prohlubní v ostře daných liniích. Přední displej je dokonce chráněn sklopným krytem, který má evokovat zadní korbu vozu Cybertruck, a který lze využít nejen jako ochranu displeje, ale i coby stojan celého mobilního telefonu.

caviar-cyberphone8

Foto: Caviar

Caviar nikterak nezastírá, že se design telefonu inspiroval u pick-upu od Tesly

Nerozbitná záležitost

Extrémní tělo telefonu by mělo zaručovat jeho absolutní nezničitelnost a špičkovou ochranu veškeré techniky uvnitř. Sám Caviar svou novinku popisuje takto:

„Titanové tělo chrání smartphone po celém obvodu před jakýmkoli vnějším mechanickým nárazem. Zadní kryt, boky, a dokonce i obrazovka jsou skryty pod kovovými deskami. Přitom celková ochrana těla nijak nenarušuje, ale dokonce navyšuje funkčnost smartphonu.“

caviar-cyberphone6

Foto: Caviar

Kryt telefonu funguje i jako jeho podstavec

Model 11 Pro i 11 Pro Max jsou nabízeny ve třech variantách podle velikosti vnitřního uložiště telefonu, tedy 64, 256 a 512 GB. Cybernovinka není zdobena žádnými patrnými detaily z diamantů či drahých kovů, a proto cenovka za 64 GB verzi modelu 11 Pro lehce převyšuje částku 5 200 dolarů, tedy přibližně 120 tisíc korun.

V případě zájmu o výkonnější verzi si budete muset připlatit nějaký ten dolar navíc. Zároveň je nutné počítat s tím, že Caviar chce nabídnout pouze 99 kusů tohoto speciálního zařízení. Takže pokud jste právě objevili iPhone vašich snů, měli byste si s nákupem pospíšit.

caviar-cyberphone7

Foto: Caviar

Kryt displeje telefonu

caviar-cyberphone3

Foto: Caviar

Caviar Cyberphone s designem Tesla Cybertruck

caviar-cyberphone1

Foto: Caviar

Zařízení nabízí prvotřídní techniku značky Apple

Diskuze (0)

Novinka

Anonym