Čekání je u konce. Equa bank jako poslední velká banka v Česku spouští Apple Pay

Jiří SvobodaJiří Svoboda

equa-bank-apple-pay2

Foto: Equa Bank

Equa Bank zavádí Apple Pay

0Zobrazit komentáře

Revoluce v podobě placení mobilem by se v rámci České republiky dala dnešním dnem považovat za téměř hotovou. Equa bank totiž dnes jakožto jedenáctá česká banka po dlouhém čekání oznámila, že spouští Apple Pay. I její klienti si tak nově budou moci nahrát svou debetní kartu do iPhonu, případně hodinek Apple Watch a tu plastovou nechat doma. Služba je dostupná už od dnešního dne.

„Naši klienti stále více používají naši mobilní aplikaci, která postupně nahrazuje využívání internetového bankovnictví nebo klasických platebních karet. Stejně tak roste zájem o placení mobilem,“ řekl Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

Apple Pay se v Česku objevilo už v únoru 2019. Tehdy jej spustilo šest českých bank i společnosti Twisto a Edenred. Postupně se přidali i Revolut, UniCredit Bank, Fio Banka, Raiffeisenbank a naposledy v listopadu ČSOB.

Spuštění služby se od Equa bank dlouho očekávalo a s nástupem nového roku uvedla, že má vše připravené na ostrý start. Nakonec se čekalo až na povolení od Applu. Apple Pay lze v Česku využívat například i při placení ve vybraných e-shopech a jejich aplikací nebo u dopravců FlixBus a České dráhy. RegioJet se na zavedení stejné funkci chystá letos v létě.

Equa bank je každopádně jedenáctou tuzemskou bankou, která jablečnou platební službu nasazuje. Z bankovního sektoru s integrací služby nemohou zatím zákazníci počítat u banky Creditas nebo Sberbank.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym