Amazon zvažuje otevření prvního kamenného obchodu v Německu. Dorazit by mohly i prodejny bez pokladen

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

amazon-go

Foto: Amazon

V prodejně Amazon Go nejsou pokladny

0Zobrazit komentáře

Němci by již brzy nemuseli chodit „do Amazonu“ jen online, ale také okusit atmosféru jeho kamenných obchodů. Americký e-commerce gigant totiž zvažuje, že by otevřel u našich západních sousedů svou první offline prodejnu, což by mohlo být zajímavé i pro českého zákazníka.

O tom, že Amazon zvažuje otevření svých kamenných obchodů, informovala s odvoláním na německý list Welt am Sonntag agentura Reuters. „Fakt je, že víme, že zákazníci nakupují offline a že mají rádi výběr,“ uvedl Ralf Kleber, německý šéf Amazonu, avšak jakékoliv konkrétní časový plán odmítl prozradit.

Amazon má prozatím své obchody zejména ve Spojených státech, rozšiřuje se ve Velké Británii, ale další expanze do Německa by byla více než logická. Právě Německo totiž pro amerického obra představuje druhý největší trh po tom domácím.

Jak a kdy by do Německa Amazon se svým kamenných obchodem vstoupí, zatím není jasné, nicméně je možné, že by se tu mohl objevit i jeho prodejna zvaná Amazon Go, ve které nejsou žádné pokladny a díky senzorům a dalším technologiím je zákazník automaticky zkasírován při odchodu.

Ve Spojených státech má Amazon futuristických prodejen kolem dvaceti a již delší dobu se mluví o tom, že první otevře ve Velké Británii. A Německo by teoreticky mohlo následovat. Vyzkoušet by si pak mohli tento nákup i Češi, kteří již nyní nakupují na německém online obchodu Amazonu kvůli výhodnějšímu poštovnému a rychlejší logistice.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym