Christopher Nolan si opět hraje s časem. Jeho nový film Tenet slibuje velkolepé špionážní drama

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

Hlavní roli ve filmu Tenet hraje John David Washington

0Zobrazit komentáře

Dunkerk, Interstellar, trilogie s Temným rytířem nebo Počátek. Všechny tyto snímky nemají společné jen to, že jde o jedny z nejpopulárnějších filmů poslední dekády, ale také režiséra. Christopher Nolan patří ve svém oboru ke světové špičce a příští rok vtrhne do kin s dalším neméně očekávaným trhákem. Jmenuje se Tenet a my se nyní můžeme pokochat prvním trailerem.

O jedenáctém režijním počinu britského režiséra se toho zatím příliš nevědělo, a tak první trailer prozrazuje nejen to, že půjde podle všeho o další strhující podívanou, ale také v jakém prostředí se bude odehrávat. Zdá se, že se hlavní hrdina v podobě Johna Davida Washingtona bude snažit o zastavení třetí světové války.

Prozatím ale není vůbec o jasné, v čem by měla třetí světová válka spočívat a co vlastně bude mít Washington za úkol. Naopak je již jisté to, že se Christopher Nolan vrací k velkým hrátkám s časem, což proslavilo například jeho film Počátek (Inception), a tak se bude i v Tenetu cestovat tam a zpátky, což do nabité akce přidá nový rozměr.

„Vítejte v posmrtném životě.“ „Musíte se na svět začít dívat novým pohledem.“ „Čas vyprší.“ Trailer nabízí jen pár hlášek, ale je z nich jasné, že nic, co se bude na plátně dít, nemusí být tak, jak to na první pohled vypadá. To ostatně znají Nolanovi fanoušci nejen z Počátku, ale také z jeho Mementa z roku 2000. Počátek pak symbolicky přišel v roce 2010 a Tenet dorazí v roce 2020.

Natáčení filmu probíhalo v Estonsku, Itálii, Norsku, Anglii, Indii, Dánsku a Spojených státech a rozmanitost nádherných scén potvrzuje i první trailer, v němž se zároveň ukazují i Nolanovi oblíbení herci v čele s Michaelem Cainem. Vedle něj se ve filmu objeví i Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson či Kenneth Branagh.

Po posledním filmu, kterým bylo válečné drama Dunkerk o heroické záchranné misi z období druhé světové války, se každopádně Christopher Nolan vrací opět k prvkům sci-fi, cestování časem a špionážní zápletce a jelikož má mít na Teneta podle magazínu IndieWire obří budget kolem 225 milionů dolarů, můžeme se těšit opět na velkolepou akci.

Premiéra v českých kinech je naplánována na 16. července 2020.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym