Velký úlovek pro Dáme jídlo. V Česku začíná doručovat jídlo z McDonald’s, a to do rekordních 20 minut

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

dame-jidlo-mcdonalds2-min

Foto: Dáme jídlo

Dáme jídlo vozí pro McDonald’s

0Zobrazit komentáře

Na českém rozvozovém trhu s obědy a večeřemi je od loňského roku pořádně rušno a tuzemský hráč v podobě Dáme jídlo si nyní připisuje velmi slušný úlovek. Dáme jídlo od listopadu jako oficiální partner rozváží občerstvení ze 73 restaurací McDonald’s po celé České republice, čímž vyfouklo jeden z triumfů konkurenčnímu Uber Eats. Právě ten dosud z populárního fastfoodu oficiálně rozvážel.

Rozvoz Big Maců a hranolek však zatím fungoval pouze v Praze a jelikož chtěl McDonald’s svou rozvážkovou službu nabídnout i dalším zákazníkům, musel se porozhlédnout jinde. Uber Eats totiž funguje pouze v Praze, kde dosud z necelých dvaceti restauracích rozvážel. Nyní však vedle něj nastupuje Dáme jídlo a přidává desítky dalších podniků ve zbytku republiky.

„Rozvoz jídla je v Česku stále populárnější. I proto jsme se rozhodli, že službu McDelivery nabídneme také zákazníkům z regionů. Jako nejlepší partner pro rozvoz po celé České republice nám vyšla společnost Dáme jídlo. Začátek této spolupráce je pro nás dalším důležitým milníkem,“ vysvětluje Zuzana Svobodová, ředitelka komunikace a PR ve společnosti McDonald’s.

filip-fingl-dame-jidlo-min

Foto: Dáme jídlo

Filip Fingl, CEO Dáme jídlo

Dáme jídlo bude obsluhovat celkem 73 provozoven McDonald’s ve 21 městech (v Praze nadále společně s Uber Eats) a pro českou firmu, která od roku 2014 patří do rodiny jednoho z největších světových hráčů Delivery Hero, se rovněž jedná o přelomovou spolupráci. Nejen že získá přístup k více než dvěma milionům potenciálních zákazníků, ale především muselo zásadně zrychlit svou logistiku.

Dva miliony lidí Dáme jídlo ve spolupráci s McDonald’s oslovuje proto, že právě tolik lidí bydlí v dojezdové vzdálenosti do deseti minut od jedné ze 73 provozoven, kteří si mohou občerstvení objednat. Tuzemská rozvážková firma totiž dokázala poprvé v historii zkrátit rozvoz na maximálně 20 minut, který zvládne díky vyladěným procesům jak na své straně, tak na straně McDonald’s zaručit ve zmíněném okruhu. Podle svého šéfa Filipa Fingla se i tak Dáme jídlo dostalo na samotnou hranici stávajících technologických a dopravních možností v České republice.

easterbrook

Přečtěte si takéZavedl rozvozy, objednávku bez obsluhy a posunul McDonald’s do moderní doby. Teď ale musel jako šéf skončit. Co bude dál?Zavedl rozvozy, objednávku bez obsluhy a posunul McDonald’s do moderní doby. Teď ale musel jako šéf skončit. Co bude dál?

Když k nám loni v létě přišly konkurenční služby v podobě finského Woltu a zmíněného Uber Eats, zavedly jako nový standard doručení do 30 minut. Dáme jídlo v té době značně zaostávalo a často vozilo o 20 až 30 minut později. Filip Fingl pro CzechCrunch přiznal, že to byl jeden z hlavních problémů, když firmu přebíral, avšak jeho firma na něm v posledním roce zásadním způsobem zapracovala.

dame-jidlo-mcdonalds1-min

Foto: Dáme jídlo

Dáme jídlo vozí pro McDonald’s

„V průběhu posledních měsíců jsme intenzivně vylepšovali náš kurýrní systém a snížili tak průměrnou dobu veškerého vlastního rozvozu k hranici třiceti minut,“ hlásí Fingl. S ohledem na vysoké standardy v McDonald’s však musel se svými kolegy posunout rychlost ještě dál. „Spolupráce s McDonald’s, ve které je čas doručení ještě o třetinu kratší, pro nás představovala velkou výzvu. Udělali jsme vše proto, abychom na ni byli co nejlépe připraveni,“ dodává šéf Dáme jídlo.

Za dovoz občerstvení z McDonald’s zákazníci u Dáme jídlo zaplatí 39 korun a exkluzivně bude česká služba na rozdíl od konkurence vozit i Happy Meal a zároveň bude možné zaplatit nejen kartou, ale také hotově. Podle Fingla to totiž u objednávek vyžaduje až polovina zákazníků. Objednat si jídlo z McDonald’s bylo možné u Dáme jídlo již nyní, avšak nešlo o oficiální spolupráci, což znamenalo, že kurýři Dáme jídlo museli objednávky na pobočce sami zadávat. Nyní je vše automatizované a tím pádem i rychlejší.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym