Technologie a cloud jako základ všeho. Microsoft otevřel nové technologické centrum v australském Sydney

Michal PtáčekMichal Ptáček

microsoft-technology-center-office-5

foto: se svolením Damian Bennett

Microsoft otevřel v Sydney nové technologické centrum

0Zobrazit komentáře

Technologický gigant Microsoft prochází v posledních letech velkou renesancí. Pod vedením Satyi Nadelly se opět vrátil mezi nejhodnotnější firmy světa a přestože mu před lety na úkor konkurentů v čele s Applem a Googlem utekl mobilní svět, dokázal zejména na svých službách vystavět velmi dobře fungující byznys.

Satya Nadella je v čele Microsoftu od roku 2014, kdy nahradil nepříliš populárního Steva Ballmera, během jehož vlády tradiční americká technologická firma v mnoha ohledech spíše stagnovala či zaostávala. Dvaapadesátiletý Satya Nadella je na rozdíl od Balmera, v podstatě rodilého byznysmena, který čísla a finanční ukazatele firmy stavěl nadevše, jeho přesným opakem.

V jeho myšlení hraje hlavní roli produkt, zejména pak cloudové technologie, a ukazuje se, že tento nastolený směr Microsoftu svědčí. A to paradoxně i v oblastech, které právě pro jeho předchůdce byly tak důležité.

microsoft-technology-center-office-9

Recepce v novém technologickém centru Microsoftu v Sydney

O tom, jak se Microsoftu daří, svědčí i finanční výsledky za první fiskální čtvrtletí roku 2020, v rámci něhož firma utržila 33,1 miliardy dolarů, z nichž velká část pocházela z cloudového řešení Azure. A úspěch zažívají i další produkty společnosti, například komunikační aplikace Microsoft Teams, která se svými 20 miliony uživatelů směle čelí konkurenčnímu Slacku, a také aplikacím z balíku Office, jichž jsou Teams součástí.

Důraz na rozvoj a implementaci technologií se stal pro Microsoft v posledních letech stěžejní, ostatně i proto společnost po celém celém světě otevírá svá technologická centra. Ty nabízejí lokálním hráčům možnost vyzkoušet si technologickou infrastrukturu společnosti od cloudu a jeho využití v byznysu až po technologické vychytávky, jako jsou brýle Hololens nebo interaktivní tabule Surface Hub.

Své nejnovější technologické centrum nyní Microsoft ve spolupráci s interiérovým studiem Tom Mark Henry otevřel v australském Sydney a takhle to vypadá uvnitř.

Lokalita: Sydney, Austrálie
Datum dokončení: 2019
Velikost: 1 679 m2
Design: Tom Mark Henry
Foto: Damian Bennett

microsoft-technology-center-office-7

Koridor

microsoft-technology-center-office-3

Breakout zóna

microsoft-technology-center-office-2

Breakout zóna

microsoft-technology-center-office-1

Kavárna

microsoft-technology-center-office-4

Kavárna

microsoft-technology-center-office-5

Breakout zóna

microsoft-technology-center-office-6

Koridor

microsoft-technology-center-office-8

Lounge

Diskuze (0)

Novinka

Anonym