Scénář k novým Star Wars unikl na eBay. Jeden z herců ho zapomněl na pokoji, kde ho nalezla uklízečka

Filip HouskaFilip Houska

star-wars-rise-of-skywalker-poster

Foto: Falcon

Plakát k filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera

0Zobrazit komentáře

Grandfinále jedné z nejslavnějších filmových sérií všech dob se přímo vesmírným tempem blíží. Už 18. prosince vtrhne na česká plátna Star Wars: Vzestup Skywalkera, devátá epizoda kultovní ságy, která slibuje velkolepé ukončení všech tří trilogií. A zatímco kinům cvaká kasa z předprodejů, režisér J. J. Abrams se rozpovídal pro televizi ABC.

Cíl nového rozhovoru, odvysílaný v rámci pořadu Good Morning America, byl naprosto zřejmý – nalákat fanoušky a prakticky celý svět na dílo, jež může pohnout základy filmového průmyslu. Není totiž nereálné, že by očekávaný snímek z univerza Star Wars mohl v tržbách překonat Avengers: Endgame, který vygeneroval téměř 2,8 miliardy dolaru.

J. J. Abrams, který mimo jiné režíroval i první díl třetí trilogie Star Wars: Síla se probouzí, tak tedy neváhal sdělit publiku i ty nejpeprnější situace, jež během celého natáčecího procesu nastaly. Hned poté, co byly přehrány filmové ukázky, prozradil, že extrémně utajovaná příběhová linka mohla být vyzrazena ještě před samotným debutem.

I přes důkladné snahy nové bezpečnostní firmy a abnormální apel na všechny herce k tomu, aby si dávali pozor na to, jak se svými scénáři nakládají, se stalo, že jeden z hrstky specificky upravených scénářů, podle Abramse „vytištěný na neokopírovatelný papír“, unikl. A to vcelku komickým způsobem – jeden z herců jej totiž zapomněl pod postelí ve svém pokoji.

„Jeden z našich herců, a neřeknu který – i když bych chtěl, ale neudělám to –, jej nechal pod postelí a byl nalezen někým, kdo to místo uklízel,“ prozradil Abrams. Opomene-li se lehkovážnost tohoto herce, to nejhorší mělo teprve přijít – člověk, který během úklidu scénář našel, jej daroval druhé osobě, která s ním vyrazila rovnou na eBay.

Záchrana neměla dlouhého trvání

Pravděpodobně jeden z nejvíce utajovaných dokumentů filmového průmyslu za poslední měsíce tak nějaký čas veřejně visel na frekventovaném aukčním portálu, kde na něj mohlo za tu dobu narazit tisíce lidí a zjistit, o co v nové epizodě jde s dlouhým předstihem. Naštěstí pro Disney byl však scénář včas zakoupen jedním z pracovníků, který poznal, že jde o pravý dokument, a vrátil jej do správných rukou.

lukas-plestko-uvodni-slovo-mcr-vecirek

Přečtěte si takéLukáš Pleskot z PLAYzone: Ve světě esporty vyprodávají stadiony. Tam ještě nejsme, ale mistrovství ČR má evropskou úroveňLukáš Pleskot z PLAYzone: Ve světě esporty vyprodávají stadiony. Tam ještě nejsme, ale mistrovství ČR má evropskou úroveň

Zdali byl zapomnětlivý herec za tuto chybu náležitě potrestán, není zřejmé, nicméně se spekuluje o tom, že pravděpodobně mohlo jít o jednoho z hlavních herců filmu, mezi které patří Daisy Ridley (Rey), Adam Driver (Kylo Ren), Isaac Oscar (Poe) nebo John Boyega (Finn). Právě ti totiž na rozdíl od vedlejších postav mají obvykle jako jedni z mála přístup ke kompletnímu scénáři.

Méně významné postavy, které například neprostupují celým dějem, k dispozici v takových případech plnohodnotný scénář nemívají, ale dostanou pouze výňatek, který se pojí k vybraným scénám. To ostatně naznačila i herečka Keri Russell, jež ve Star Wars: Vzestup Skywalkera hraje Zorii Bliss (blíže nespecifikovanou postavu v dění mezi Odbojem a Prvním řádem). Ta měla dostat pouze své noty a kompletní scénář mohla číst jen za přítomnosti „stráže“.

Zapomenut byl i iPhone 4

Zapomínat je lidské, ovšem pokud je danou osobou někdo, kdo v ruce drží vysoce tajný materiál, může sobě i svému profesnímu okolí zadělat na pořádný malér.

Typickým příkladem může být softwarový inženýr Applu Gray Powell, který nechvalně proslul tím, že v roce 2010 zapomněl prototyp tehdy dosud nezveřejněného iPhonu 4 přímo na baru, odkud se dostal do rukou magazínu Gizmodo.

Apple následně redakci poslal okolo pěti tisíc dolarů, aby iPhone, který po předchozí verzi 3GS dostal zcela nový design, ihned vrátila. To už však stihla všechno zdokumentovat a telefon dokonce nastartovat, aby se přesvědčila, že se objeví ikonické nakousnuté jablko a nejde o podvrh.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym