Mário Roženský prodává český affiliate software AffilBox. Za miliony korun ho kupují Martinek s Janíčkem

Peter BrejčákPeter Brejčák

affilbox-minInsider

Foto: AffilBox

Jaroslav Janíček, Mário Roženský a Ondřej Martínek

0Zobrazit komentáře

Jeden z největších softwarů pro tvorbu affiliate programu na českém a slovenském trhu mění majitele. Zakladatel AffilBoxu Mário Roženský svou firmu prodává dvojici dlouholetých podnikatelů v affiliate byznysu, Ondřeji Martinkovi a Jaroslavu Janíčkovi. Jak obě strany prozradily pro CzechCrunch, jedná se o obchod v řádu vyšších jednotek milionů korun.

„Chtějí aplikaci dále rozvíjet a když mi představili své plány, krásně se protnuly s tím, co jsem měl dále v plánu i já s AffilBoxem,“ uvedl k transakci Roženský. Ten se teď plánuje plně věnovat rozvoji svého dalšího nástroje SupportBox, kde se zaměřuje na zákaznickou podporu.

AffilBox vznikl v roce 2011 a během posledního roku zaznamenal 312 tisíc zákazníků s generovaným obratem přesahujícím 790 milionů korun. Díky tomu si podle statistik firmy stovky jejích klientů, mezi které patří například Zonky, Twisto, VašeČočky.cz, Alkohol.cz nebo Econea, ve stejném období vydělaly 182 milionů korun

Do tří let do světa

Dvojice nových majitelů, Ondřej Martinek a Jaroslav Janíček, s Roženským dlouhodobě spolupracovala a podílela se i na redesignu aplikace, která byla představena v letošním říjnu. Do budoucna plánuje navázat na úspěšný byznys a slibuje odstartovat novou éru AffilBoxu – v následujících třech letech chce například aplikaci začít prodávat v zahraničí.

Aplikace AffilBox

Aplikace AffilBox

„Další směřování AffilBoxu vidíme v jeho vylepšování, ale také vzdělávání našich klientů, vytváření výukových materiálů pro laiky a celkovém rozšiřování povědomí o affiliate marketingu v e-commerce sféře,“ popsal Janíček, který jako manažer spravuje affiliate programy v patnácti zemích Evropy.

Díky svým zkušenostem se bude Janíček v AffilBoxu věnovat obchodu a marketingu. Martinek, který spoluvlastní výukový portál Pravopisne.cz a prodává vlastní SaaS aplikaci s názvem +Pravopisně.cz, v novém působení zastřeší vývoj a technické oddělení.

„SaaS aplikaci AffilBox přebíráme těsně po redesignu a kompletním refaktoringu kódu, takže máme volné ruce na další rozvoj. V rychlém sledu po sobě přidáme lepší analytiku pro partnery a inzerenty a propracovanější tracking,“ řekl k dalším plánům Martinek.

„Osobně si nemůžu přát lepší kupce. V obou vidím ten zápal pro affiliate trh, který jsem měl já v letech 2014 a 2015. Také špičkově znají affiliate prostředí v České republice a na Slovensku. Znají se s inzerenty, partnery, rozumí marketingu, propagaci i vývoji aplikací,“ dodal Roženský.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym