Investorům v Česku ubývají nemovitosti. Alternativou jsou rezidenční projekty v zahraničí s garancí výnosu

Peter BrejčákPeter Brejčák

rpi
0Zobrazit komentáře

Češi jsou obecně ve světě investování relativně konzervativní, proto se často při hledání investičních příležitostí obracejí na trh nemovitostí. Ceny na něm v posledních letech nejen v Praze strmě rostou, což je dáno zejména jejich nedostatkem. Kvůli pomalé a komplikované výstavbě nových bytů se však situace pravděpodobně v nejbližší době nezmění.

Rezidenční nemovitosti jsou přitom běžným typem investic. Investoři kupují nemovitosti a běžně si návratnost zajišťují prostřednictvím pravidelného příjmu z pronájmu. V případě růstu cen na trhu s bydlením, který v tuzemsku aktuálně probíhá několik let, se jim pak zvyšuje i hodnota samotné nemovitosti.

Český nemovitostní trh tak již nenabízí tolik možností pro investování a někteří investoři se proto začínají dívat i do zahraničí. Z pohledu připravenosti a informovanosti investorů je však podle některých odborníků nejdříve nutné vytvořit prostor pro vzdělávání a předávání zkušeností s tímto typem investic.

jaycee

Nemovitosti na ostrovech Turks a Caicos

Právě na vzdělávání v oblasti investování do nemovitostí se chce zaměřit i česká firma RealCare Invest, která za tímto účelem organizuje konferenci Residential Property Invest, které je CzechCrunch hlavním mediálním partnerem.

„Ve spolupráci s našimi partnery a developery jsme se rozhodli připravit nezávislé fórum pro ty, kteří s podobným typem investic zatím váhají,“ říká Iveta Pauková, jednatelka společnosti RealCare Invest zaměřující se na nemovitosti v segmentu luxusních dovolených a wellness pobytů.

„Představíme několik projektů ze zahraničí, které nabízí českým investorům garantovaný výnos v hodnotě 6 až 9 procent ročně. Účastníci se mohou setkat osobně s developery projektů a také s těmi, kdo již své finanční prostředky v podobných typech investic úspěšně zhodnotili,“ doplňuje dál Pauková.

Na konferenci konající se 12. listopadu v konferenčních prostorách pražského Centra pohybové medicíny představí rezidenční projekty vhodné na investici osobně přímo jejich developeři z více než desítky různých společností.

ivetapaukova

Zakladatelka RealCare Invest Iveta Pauková

„Účastníci se tak sami mohou rozhodnout na základě získaných informací, a především na základě své intuice, zda uvěří potenciálu projektů, které jsou vzdálené pár hodin letu z Prahy,“ říká Pauková.

Zájemci se mohou registrovat na stránkách GoOut, přičemž jako mediální partner přinášíme slevu 50 procent pro nákup vstupenky s využitím kódu 50RCI.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym