Funk a industriál. Red Bull přebudoval a zmodernizoval své funkcionalistické sídlo v pražských Dejvicích

Michal PtáčekMichal Ptáček

red-bull-office

Foto: Josef Kubíček

Nové kanceláře Red Bullu v Praze

0Zobrazit komentáře

Nenajdete mnoho firem, které by měly větší vliv a význam ve světě marketingu, než jaký má nápojový gigant Red Bull. Z rakouské společnosti se stal v posledních letech marketingový fenomén, který je aktivní v oblasti kultury, hudby, médií, charitativních činností i sportu.

Red Bull například vlastní pět fotbalových klubů, dvě stáje ve Formuli 1, podporuje rozličné extrémní sportovce a donedávna stál také za organizováním nečekaně zrušených leteckých závodů Red Bull Air Race.

Jeho aktivity se kříží napříč zeměkoulí včetně České republiky, kde firma působí od roku 1996. Svůj české provoz Red Bull dlouhá léta řídí ze svého funkcionalistického sídla v pražských Dejvicích a právě to nedávno po spolupráci s architektonickým studiem Ateliér Kunc Architects prošlo kompletní rekonstrukcí.

„Vzhledem k tomu, že jsme úspěšně realizovali původní interiér kanceláří pro Red Bull před více jak osmi lety, přizvali nás k jeho redesignu znovu. Osm let je dlouho a za tu dobu se styl kancelářské práce posunul na úplně novou úroveň, proto redesign. Dnes je to tedy nejvíce o sdílení, o kreativních hubech, neformálním a inspirativním designu, o úplném setření rozdílu mezi ‚doma‘ a ‚v práci‘. Náš nový multispace pro Red Bull reflektuje naplno právě tyto trendy,“ říká Michal Kunc z Ateliér Kunc Architects.

redbull-praha-kancelare-4

Jídelna v nových pražských kancelářích Red Bullu

Podle něj vystihují nové prostory tři anglická slova: funky, industrial a friendly. Jelikož jsou prý i v Ateliéru Kunc Architects sportovně a pozitivně naladění jako v Red Bullu, věděli, jak s redesignem naložit. „Máme tento sportovní lifestyle rádi, a tak bylo logické použít artefakty a design, které k tomu patří. Stejně tak uvažují i naši kolegové v Red Bullu, hledali jsme společně ty správné ‚kousky‘ k vyladění kreativní funky atmosféry a pohody. Vytvořili jsme společně kreativní HUB naboostovaný od sklepa po střechu energií a nápady,“ popisuje Kunc.

Aby mohly nové prostory vzniknout, muselo se v původní funkcionalistické vile na Babě výrazně bourat. „Potřebovali jsme všechen prostor. A tak jsme bourali. Až na kost, až na beton, na cihlu. Hledali jsme prostor. Z tohoto hledání se přirozeně vyvinul design koncept industriálního interiéru. Ukázat to původní, kvalitní, odhalit konstrukci, přiznat raw povrchy a ve spojení s moderním designem interiéru vytvořit silný design mix,“ doplňuje architekt.

A jelikož ani Red Bull pochopitelně nemíjí generace mileniálů, bral se ohled i na rozdílné generace zaměstnanců. „Navrhovali jsme interiér pro všechny generace a samozřejmě nejvíc pro tu nejmladší, mileniálovou. Takže je to hodně o pohodě při práci, o sdílení u kávy a samozřejmě u plechovky Red Bull energy drinku. Je to o obrovské komunitě lidí, kteří sdílejí podobnou vášeň a životní styl, kteří ji vytvářejí. Je to o přátelství,“ dodává Michal Kunc z Ateliér Kunc Architects.

Lokalita: Dejvice – Praha, Česká Republika
Datum dokončení: 2019
Velikost: 2 500 m2
Design: Ateliér Kunc Architects
Foto: Josef Kubíček

redbull-praha-kancelare-5

Recepce

redbull-praha-kancelare-14

Breakout zóna

redbull-praha-kancelare-10

Kanceláře

redbull-praha-kancelare-12

Kanceláře

redbull-praha-kancelare-3

Zasedačka

redbull-praha-kancelare-4

Jídelna v nových pražských kancelářích Red Bullu

redbull-praha-kancelare-6

Zasedačka

redbull-praha-kancelare-7

Kabinka

redbull-praha-kancelare-8

Kuchyň

redbull-praha-kancelare-9

Průhled

redbull-praha-kancelare-13

Ředitelna

redbull-praha-kancelare-1

Schodiště v pražských kancelářích Red Bullu

redbull-praha-kancelare-2

Toalety

Diskuze (0)

Novinka

Anonym