Další české banky spouští Google Pay. Jde o UniCredit a Air Bank, která přidává i Garmin a Fitbit Pay

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

air-bank-google-pay

Foto: Air Bank

Air Bank podporuje platební službu Google Pay

0Zobrazit komentáře

Začátek listopadu je bohatý na nové platební služby v českých bankách. Podporu pro Apple Pay spustila ČSOB, díky čemuž mohou její klienti s iPhony a Apple Watch pohodlně platit svými zařízeními, aniž by museli vytahovat fyzickou kartu, a nyní potěšily další dvě banky také majitele Androidů. Konkurenční Google Pay spouští UniCredit Bank a Air Bank.

Banka ze skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera přitom Google Pay, nativnímu platebnímu řešení v operačním systému Android, dlouho odolávala a několik let vyvíjela vlastní platební aplikaci. Nakonec ale po vzoru mnoha dalších českých bank přechází na Google Pay, které nyní pro své klienty pustila spolu s placením přes hodinky Garmin a Fitbit.

Vedle Air Bank se ke Google Pay připojuje také UniCredit Bank a jsou tak po České spořitelně devátou a desátou banku v Česku, které platební službu pro Android podporují. U UniCreditu jsou však zatím podporovány pouze karty Mastercard. Air Bank, která díky Google Pay postupně ukončí vlastní platební řešení, alternativní karty Visa ani nevydává.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym