Blizzard odhaluje nový díl legendárního Diabla. Na své akci ukázal i další Overwatch a World of Warcraft

diabloiv

Foto: Activision Blizzard

Chystané čtvrté pokračování legendární herní série Diablo

0Zobrazit komentáře

Po dlouhých sedmi letech čekání se fanoušci jedné z nejlegendárnějších akčních RPG sérií dočkali. Herní společnost Blizzard při zahájení své vlastní obrovské konference BlizzCon v kalifornském Anaheimu představila hned několik zásadních titulů, mezi kterými nechybí ani chystané Diablo IV. V pořadí čtvrté pokračování kultovní hry ukázala jedna z největších herních společností ve filmovém, ale i gameplay traileru přímo ze hry.

Přechozí díl přitom spatřil světlo světa už v roce 2012, první díl pak dokonce v roce 1996, který měla na svědomí z podstatné části herní legenda David Brevik. Ten přitom v minulém roce ohlásil nový titul z vlastního herního studia, které založil nějakou dobu po odchodu z Blizzardu. Ale zpět k samotnému čtvrtému pokračování Diabla.

Podle trailerů i podle samotného Blizzardu, respektive společnosti Activision Blizzard (která vznikla fúzí dvou velkých hráčů), půjde o hru s notně temnou atmosférou, plnou násilí a krve, jež má hráče poslat do úplně nového prostředí. Od vylepšených animací přes obrovský svět až po podzemní zákoutí, ve kterých lze hledat vzácné předměty.

Celá série vždy byla, jak už z názvu vypovídá, postavena na propojení mezi peklem – pořád si navíc i v novém titulu zachová svou ikonickou hratelnost při pohledu zvrchu, pouze v novém hávu. Hra se bude odehrávat roky po událostech Diabla III, tedy poté, co byly povražděny miliony jedinců v událostech kolem High Heavens a Burning Hells.

I přes oficiální oznámení, na které se čekalo dlouho, ale není zatím jasné, kdy Diablo IV vyjde – pouze to, že bude k dispozici mimo PC také na konzolích Xbox One a PS4. Spekulace jsou přitom ve vzduchu už dlouhé roky. Odhalení se očekávalo v minulém roce, kdy na BlizzConu na obrazovkách zasvítilo logo Diabla, ale nakonec šlo o titul Diablo Immortal, které bylo určeno pouze pro mobilní telefony a mělo tak zcela jinou cílovou skupinu hráčů i samotnou hratelnost.

Další „wowko“ i druhý díl Overwatch

Start dvoudenní konference pojal Blizzard opravdu ve velkém. Mimo výše zmíněného Diabla překvapil také fanoušky klasické MMORPG série World of Wacraft, pro které chystá další dodatek pod názvem Shadowlands. Ta přinese už příští rok vyústění bitvy o Azeroth. V dopoledních hodinách konference Blizzard ukázal úvodní cinematický trailer a další informace by měly být k dispozici po půlnoci našeho času.

Mezitím ovšem přichází také trailer a další informace o druhém pokračování akční střílečky Overwatch, kterou Blizzard poprvé uvedl v roce 2016 a od té doby do ní přidával pravidelně nové hrdiny, mapy a herní módy. Druhý díl ovšem přinese kromě předělaného světa, hrdinů a předmětů především kompletně jiný herní zážitek.

Oproti prvnímu dílu totiž bude Overwatch 2 zaměřený spíše na kooperativní obsah více hráčů proti zákeřným počítačovým oponentům než na hraní proti dalším lidmi ovládaným protějskům. To vše jak v takzvaných hrdinských misích, tak i v klasickém příběhu. Hrdinové budou postupovat nahoru jednotlivými úrovněmi a postupně získávat další schopnosti, což je další novinkou v sérii.

To vše v nové grafice, včetně předělaného vzhledu všech existujících hrdinů a prostředí. Stejně jako u Diabla nevíme, kdy přesně hra vyjde, nicméně potvrzen je vývoj a další detaily se dozvíme buď ještě kolem konference, nebo v průběhu příštího roku.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym