Konec nervování nad nábytkem z IKEA. Český startup SuperSoused nově pomůže smontovat i švédské kuchyně

ikea-nakup

Foto: IKEA

Nákup složeného nábytku v IKEA

0Zobrazit komentáře

I přestože se nad kvalitou nábytku švédské IKEA neustále vedou diskuse, její výrobky se těší velké oblibě. Je to dáno atraktivním a minimalistickým severským designem i relativně nízkými cenami. Životnost nábytku z IKEA se odvíjí nejen od používaných materiálů, ale často záleží i na kvalitě montáže, do které se mnoho zákazníků pouští svépomocí, což není vždy ten nejlepší nápad.

Nakupování nábytku v IKEA se může zdát jako velice jednoduchý proces. Prostě si jen v obchodním domě vyberete ten správný kus, vyzvednete si jej složený ze skladu, naložíte do auta, nebo vám jej doručí sama IKEA, a je to.

Jenže doma vám přistane velká krabice plná dílů, spojovacího materiálu a hustě potištěného návodu, ze kterého se mnohým dělají mžitky před očima, jen co do něj nahlédnou. A to ani nemluvíme o tom, že se k montáži nábytku IKEA často doporučuje přítomnost dvou a více osob.

ikea-krabice-nakup3-min

Foto: IKEA

Krabice se složeným nábytkem z IKEA

Co ovšem dělat, když nemáte zrovna nikoho po ruce a šroubovák není standardní součástí vybavení vaší domácnosti? Můžete si pořídit robotický nábytek IKEA, který udělá celou práci za vás, nebo se obrátit na samotný řetězec. IKEA totiž nabízí možnost montáže svých výrobků přímo u zákazníků doma.

Za montáž si profesionální partnerské firmy, které IKEA pro tuto práci najímá, účtují 11 % z celkové ceny montovaného kusu nábytku, dále je připočtena cena za dopravu, která se odvíjí od vzdálenostních zón, a účtovány mohou být i atypické práce, které mohou montáž doprovázet.

hause-me-domy6

Přečtěte si takéSvoboda mimo civilizaci. Soběstačné domy z 3D tisku lze bez stavebního povolení umístit téměř kdekolivSvoboda mimo civilizaci. Soběstačné domy z 3D tisku lze bez stavebního povolení umístit téměř kdekoliv

Cena za montáž se tak může vyšroubovat výše než špatně utažený šroub. Levnější variantou je tedy zavolat zručného souseda, pokud nějakého máte, a pokud ne, můžete se obrátit na Super Souseda. Na mysli nemáme vítěze volby o největšího kutila ve vašem městě, ale o českém startupu SuperSoused.cz, který zprostředkovává výpomoc s drobnými domácími pracemi, jako jsou úklidové práce, zapojování spotřebičů, montáže, péče o trávník, malířské práce atd.

„Vnímáme, jak se svět mění a jak rychle se objevují nové formy služeb, zejména v oblasti sdílené ekonomiky. I proto jsme v lednu 2019 zahájili spolupráci s digitální platformou SuperSoused.cz na montáž nábytku, která vhodně doplňuje naše portfolio nabízených služeb. Zákazníci IKEA Česká republika si mohou cenově dostupnou službu objednat z pohodlí svého domova nebo přímo v obchodním domě. Jedná se o rychlé a flexibilní řešení, které jim šetří čas,“ říká Rastislav Hanc, zodpovědný za operativu servisů IKEA v České republice.

supersoused-ikea

Služba SuperSoused.cz umí zařídit i montáž nábytku z IKEA

SuperSoused.cz působí na českém trhu od roku 2016 a jeho služeb můžete využít ve všech větších městech v Čechách i na Moravě, tedy v Praze, Plzni, Liberci, Hradci Králové, Pardubicích, Brně, Ostravě a také ve slovenské Bratislavě. Za projektem stojí Lukáš Novák, jemuž patří investiční skupiny InTeFi Capital, pod níž spadá například vývojářská skupina BootIQ. V roce 2017 získal SuperSoused.cz 4,5 milionu korun a na portálu Fundlift a přestože firma nechce prozradit aktuální výsledky, očekává prý v letošním roce růst tržeb o 38 procent.

K dnešnímu dni se ke službě připojilo již přes čtyři tisíce tzv. Super Sousedů, kteří od letošního roku montují i právě nábytek z obchodních domů IKEA. Dosud realizovali přes tisíc montáží švédského nábytku a jejich cena se v průměru pohybovala okolo 350 korun, což je téměř dvojnásobně nižší částka, než kterou požadují partnerské profesionální firmy IKEA.

S úsměvem na tváři a dostatečnou zručností

SuperSoused.cz je zprostředkovatelskou službou, která umožňuje vyzkoušet si roli hodinového manžela téměř každému zájemci. Na montáže nábytku z IKEA jsou však posíláni jen ti nejlepší kutilové z okolí. Jejich kvality mohou dokazovat odznaky ověření. Prvním je odznak „ověřených dokladů“, tedy odznak udělovaný řemeslníkům, kteří disponují živnostenským oprávněním a různými certifikáty. Druhým je odznak „pojištěného Super Souseda“, který prozrazuje, že daný kutil má pojištění odpovědnosti podnikatele či obecné odpovědnosti. Třetí odznak „ověřený zákazníky“ je důkazem toho, že jeho držitel má u zákazníků důvěru a rádi jeho služeb využívají.

lukas-novak-intefi2

Foto: InTeFi

Lukáš Novák, předseda představenstva InTeFi Capital

Pouze kutilové, kteří jsou držiteli posledního jmenovaného odznaku, mohou reagovat na inzeráty od zákazníků společnosti IKEA. Tím je zaručeno, že montáž bude provádět osoba znalá, schopná a zodpovědná. Zákazník si přímo vybere osobu, která montáž provede na základě jejího hodnocení, úspěšných zakázek, ceny a osobních preferencí. Navíc každý kutil se sám nabídne, že má o zakázku zájem a není k ní přidělen, což má rovněž vést k tomu, že bude zajištěna úspěšná spolupráce všech stran.

Nově je navíc zákazníkům umožněno využívat Super Sousedů, aby jim smontovali také kuchyň z IKEA. Montáž a instalace kuchyně je oproti montáži skříně diametrálně odlišnou výzvou, kterou nemusí zvládnout ani ti nejzručnější zákazníci.

„Spolupráce s IKEA je pro nás vizitkou toho, že svoji práci děláme dobře a dodáváme kvalitní řemeslníky za férové ceny. Svědčí o tom nejen růst poptávek po montážních službách, ale i výborné hodnocení zákazníků IKEA. Navíc mohou využít i jiných služeb, které SuperSoused.cz nabízí, a domácí práce tak vyřešit rychle a jednoduše,“ říká Lukáš Novák, spoluzakladatel SuperSoused.cz.

ikea-kuchyne

Foto: IKEA

Kuchyně z IKEA

Diskuze (0)

Novinka

Anonym