Jmění 100 nejbohatších Čechů: 1,2 bilionu korun. První je opět Petr Kellner

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

kellner1

Nejbohatší Čech Petr Kellner

0Zobrazit komentáře

Nejbohatším Čechem je i v roce 2019 Petr Kellner. Český magazín Forbes spočítal, že se jeho jmění meziročně zvýšilo o 40 miliard korun, a celkem se 350 miliardami korun se majitel finanční skupiny PPF bezpečně drží na čele jeho žebříčku 100 nejbohatších Čechů. Celkem v něm lze nasčítat souhrnné jmění ve výši 1,2 bilionu korun a stále významněji se prosazují i mladí technologičtí miliardáři.

Významné změny se nicméně děly i v první pětce. Na druhé místo v posledních letech patřil premiér Andrej Babiš, ale ten znovu zaznamenal propad a se jměním 70 miliard korun je až čtvrtý. Na druhé místo se dostal realitní magnát Radovan Vítek (75 miliard), čtvrtý je Karel Komárek (71 miliard), který vlastní například Sazku a stále více investuje i do technologií, a na pátém místě je stejně jako loni Daniel Křetínský (66 miliard).

V žebříčku nicméně přibylo i dvacet nových jmen, mezi nimiž je mnoho mladších lidí z technologického sektoru, startupů i ze světa investic. Hlavní tváří žebříčku je Martin Hájek, kterému patří společnost Livesport, a Forbes jeho jmění odhaduje na 8,5 miliardy korun (24. místo). Poprvé jsou mezi tuzemskými miliardáři také Zdeněk Cendra z CDN77 (1,8 miliardy), Oliver Dlouhý z Kiwi.com (1,5 miliardy) a také investoři a podnikatelé Ondřej Fryc (2,5 miliardy) či Jan Barta (1,5 miliardy).

Celý žebříček 100 nejbohatších Čechů pro rok 2019 najdete zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym