Dubajská posedlost luxusem. Vedle známého hotelu Atlantis vyroste jeho přepychový bratr za 1,4 miliardy dolarů

Filip HouskaFilip Houska

royal-atlantis

Foto: KPF

Pohled na velkolepý hotel Royal Atlantis

0Zobrazit komentáře

Dubaj je rájem superluxusních hotelů, jejichž architektonická provedení inspirují celý svět. Jedním z nejikoničtějších hotelů těchto rozměrů je takzvaný Atlantis The Palm, který stojí na umělém ostrově Palm Jumeirah, konkrétně na nejzazším místě ostrovního půlkruhu, kde svým hostům nabízí od roku 2008 špičkové pětihvězdičkové ubytování s fascinujícím výhledem na širý Perský záliv.

Mohlo se tak zdát, že tento hotelový palác nelze překonat. Nabízí vše, co i ten nejnáročnější zákazník požaduje. Od vyšperkovaných pokojů přes jídla připravované michelinskými kuchaři až po soukromé masážní zázemí a nespočet bazénů. Mocní majitelé ze skupiny Kerzner International však chtěli novou stavbu, která by Atlantis The Palm převyšovala ve všech ohledech.

atlantis-1

Foto: Atlantis The Palm

Atlantis, jeden z nejluxusnějších hotelů v Dubaji

Spojili se tak opět s renomovanou architektonickou firmou KPF, aby svůj pečlivý rukopis promítli i do nového hotelového skvostu pod názvem Royal Atlantis. Ten měl ještě na papíře jasný cíl: zvednout laťku hotelového ubytování o pár úrovní.

Začalo se na něm pracovat v roce 2014 a teď, zhruba po pěti letech, se tento megalomanský projekt pro nejbohatší začíná pomalu otevírat veřejnosti. A že půjde o nadprůměrný zážitek, o tom nemusí být vůbec pochyb.

royal-atlantis-5

Foto: KPF

Royal Atlantis

Mladší, dravější sourozenec

Jak je patrné z názvu, Royal Atlantis je přímým doplňkem původního Atlantisu, který se slavnostně otevřel před jedenácti lety ohňostrojem sedmkrát větším než u zahajovacích olympijských ceremoniálů. Roste přibližně kilometr od svého staršího bratra a bude nabízet prakticky totožný výhled. Výrazně se však liší architekturou.

Namísto palácového stylu sází Royal Atlantis na neortodoxní vzhled založený na masivních blocích, které se vzájemně překlenují a tvoří dvě věže. Každá z nich pak bude mít jiné využití: jedna bude nabízet hotelové pokoje, druhá byty pro stálé rezidenty, jejichž pořizovací cena začíná na dvou milionech dolarů (necelých 50 milionů korun).

royal-atlantis-2

Foto: KPF

Lávka propojující jednu věž s druhou

Obě věže pak spojuje jedna velká lávka, na které se budou nacházet „nekonečné“ bazény a wellness, respektive vše, co nemohou soukromé pláže, rozprostírající se na 64 hektarech mezi dvěma hotely, nabídnout.

Pod tíhou přepychu

Byť se zatím veřejně neobjevily žádné fotky interiéru pokojů, kterých bude na 43 patrech rozmístěno 795, je jasné, že půjde o naprosto prvotřídní zážitek.

O to víc, když budou mít všichni hosté k dispozici 17 restaurací se zaměřením na různé světové kuchyně, o které se budou starat přední michelinští kuchaři jako Heston Blumenthal či Jose Andres, fitness centra, masážní prostory a spa jako takové. Součástí bude i největší akvárium s medúzami na světě. To se má nacházet v lobby hotelu.

royal-atlantis-4

Foto: KPF

Relaxační zázemí na lávce hotelu

royal-atlantis-3

Foto: KPF

Důraz na luxus

Podobného luxusu si budou užívat i rezidenti v dostupných apartmánech v protější věži, kterých se buduje 231 s tím, že některé budou dvoupokojové a některé až pětipokojové. Všehovšudy tak vzniká masivní komplex, jehož hodnota dosahuje neuvěřitelných 1,4 miliardy dolarů (přes 33 miliard korun).

Co se týče slavnostního otevření, pokud vše půjde podle předem nastaveného scénáře, první hosté by do Royal Atlantis mohli zamířit ke konci příštího roku. „Exteriér je hotový. Nyní ladíme interiér a poslední detaily,“ říká jednatel hotelu Timothy Kelly pro portál CNN.

palm

Foto: NASA

Umělý ostrov Palm Jumeirah z vesmírné ISS

Celá věc se navíc urychluje s blížící se prestižní výstavou hotelů Expo 2020, která se bude konat právě v Dubaji. I kvůli tomu mělo ve městě za prvních šest měsíců letošního roku vyrůst asi 2,5 tisíce nových apartmánů a pokojů, aby očekávaných 25 milionů návštěvníků mělo co obdivovat. Royal Atlantis bude mezi všemi nepochybně výrazně vyčnívat.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym