Další luxusní vozidlo pro české policisty. Po BMW i8 budou jezdit s hybridními limuzínami řady 7 a snižovat s nimi emise

bmwpcr

Foto: STRATOS AUTO, spol. s.r.o.

Nové hybridní BMW 745Le pro Policii ČR

0Zobrazit komentáře

Česká policie se postarala o další poměrně nevídaný krok. Od tuzemského dealera BMW získá na rok bezplatně luxusní limuzíny BMW 745Le xDrive s hybridním pohonem, které se zařadí mezi historicky nejlepší vozidla, jež měla kdy k dispozici. Cílem zapojení plug-in hybridů je snížení emisí a úspora pohonných hmot. Do policejní flotily přibude celkem pět takových vozů.

Luxusní BMW 745Le xDrive budou mít policisté na šest měsíců a 25 tisíc kilometrů, poté je BMW zdarma obmění za pět nových kusů. Celkem tak dostane Policie ČR v rámci spolupráce deset kusů luxusních automobilů, jejichž cena se s podobným vybavením pohybuje kolem tří milionů korun.

Vedle tradičních policejních polepů a majáků se sirénou nicméně nebudou automobily nijak zvláštně vybaveny. Mají sloužit především jako prevence.

bmwpolicie4

Foto: STRATOS AUTO, spol. s.r.o.

Policejní verze luxusního BMW 745 Le

Standardní výbavou BMW 745Le xDrive je řadový šestiválec kombinovaný s elektromotorem o celkovém výkonu 394 koní se zrychlením z 0 na 100 kilometrů za hodinu během 5,1 vteřiny s maximální rychlostí 250 kilometrů v hodině. Kombinovaná spotřeba je přitom díky hybridnímu pohonu kolem 2,5 litru na 100 kilometrů.

Prvních pět hybridů má přijít vedle Prahy do Pardubického, Hradeckého, Libereckého a Jihomoravského kraje. Dalších pět kusů po půl roce poputuje do jiných oblastí České republiky. Jezdit by s nimi měla dvacítka speciálně vyškolených policistů, nebudou tak rozhodně pro každého. Vše zároveň souvisí s obměnou celkového vozového parku Policie ČR.

Od konce roku by měli tuzemští policisté získat zhruba dva tisíce vozidel značek Škoda a Volskwagen, ze kterých již část byla dodána a další část policie obdrží během následujících dvou měsíců. Mezi nimi jsou mimo běžných i speciálních vozidel, dodávek nebo vozidel pro prvosledové jednotky také elektromobily, kterých letos policie pořídila několik kusů.

bmwpolicie2

Foto: STRATOS AUTO, spol. s.r.o.

Pohled na zadní část nové sedmé řady BMW s prodlouženými světly

Zpráva přichází poté, co měla Policie ČR v minulosti zapůjčeny automobily BMW i3 a také jeden kus i8.

„Velmi mě těší další pokračování spolupráce mezi Policií ČR a BMW, která významně přispívá k prosazování trvale udržitelné mobility v České republice. Věřím, že i luxusní limuzíny BMW 745Le xDrive budou pro Policii ČR dobrým pomocníkem,“ říká k navazující spolupráci manažerka prodejce v BMW Group Czech Republic Jana Dvořáková.

Právě i8 se přitom stal v minulosti cílem kontroverze, když s ním jeden z policistů v první polovině roku 2017 havaroval. Celá situace se poté táhla několik měsíců u soudu, který nakonec policistu zprostil veškerých obvinění z možného protiprávního jednání.

bmwpolicie5

Foto: STRATOS AUTO, spol. s.r.o.

Klasický nápis „Pomáhat a chránit“ hned vedle zdířky pro elektrický napájecí kabel

bmwpolicie3

Foto: STRATOS AUTO, spol. s.r.o.

Masivní „ledvinky“ na přídi BMW řady 7

Diskuze (0)

Novinka

Anonym