Český seriál Bez vědomí se ukazuje v novém traileru. HBO poprvé vydá všechny díly najednou

bezvedomi

Foto: HBO

Tatiana Pauhofová v hlavní roli českého seriálu HBO Bez vědomí

0Zobrazit komentáře

HBO se inspiruje Netflixem. Určitě znáte ten pocit, kdy netrpělivě čekáte na úplně nový seriál nebo jeho novou řadu, datum se přiblíží a vy se na 45 minut nebo hodinu můžete ponořit do dalšího obsahu. Jenže pak přijde uvědomění toho, že na příští díl musíte opět čekat další týden. Standardní záležitost klasických televizí, ale i většiny streamingových platforem.

Před mnoha lety se rozhodl jít proti proudu Netflix, který všechny seriály vypouští najednou a není tak nutné čekat na jednotlivé díly po týdnech. I to přineslo americké službě obrovskou popularitu a nyní to vypadá, že na podobnou vlnu začnou postupně naskakovat další služby, byť třeba experimentálně. O podobný uživatelský zážitek se už za několik týdnů postará česká produkce HBO se seriálem Bez vědomí.

Konkrétně od 17. listopadu ho bude možné zhlédnout nejen na kabelové televizi, ale především na službě HBO Go, kde se objeví všech šest dílů najednou, což je vůbec poprvé v historii české produkce. Bez vědomí naváže na televizní úspěch režiséra Ivana Zachariáše, který pro HBO vytvořil úspěšný seriál Pustina se Zuzanou Stivínovou a Jaroslavem Duškem v hlavních rolích.

martinhofmann_bezvedomi

Foto: HBO

Martin Hofmann v seriálu Bez vědomí

V Bez vědomí si hlavní roli naopak zahrála Tatiana Pauhofová, která ztvárnila postavu Marie Skálové, naivní houslistky a rozmazlené dcery známého disidenta, která se spolu s manželem po 12 letech vrací z exilu zpět do Česka, ale její manžel náhle zmizí. Jedná se o špionážní minisérii z prostředí totalitního Československa v době kolem událostí roku 1989 – i proto je premiéra seriálu příhodně naplánována na 17. listopad.

V souvislosti s blížícím se datem premiéry Bez vědomí vydalo HBO také první plnohodnotnou ukázku, ve které na dvou minutách naplno odhaluje ponurou a mrazivou atmosféru tehdejší doby a událostí seriálu:

I když není seriál ještě k dispozici, první dvě epizody už sklidily úspěch na filmových festivalech v Torontu nebo v Karlových Varech. HBO Europe tak znovu dokázalo, že i tuzemská produkce, do které se pumpují stovky milionů korun, může dávat smysl nejen u nás, ale také v zahraničí.

Na české platformě HBO Go je aktuálně k dispozici na 800 filmů a přes 6 200 dílů seriálů – všechny jsou pak buď s dabingem nebo českými titulky. Do českého obsahu začal naplno šlapat také konkurenční Netflix, který minulý týden spustil českou verzi platformy, do které přidal 150 nových filmů z Česka, stejně jak počeštil množství existujícího obsahu minimálně titulky, často i dabingem.

Vedle novinky v podobě Bez vědomí ale tuzemské HBO Go čekají i další změny. Stávající cena předplatného, která činí 129 korun měsíčně, se navýší na 159 korun za měsíc. Nové ceny platí okamžitě, jelikož se již objevily na stránkách služby. Změny cen se mají dotknout prakticky celého evropského trhu – například na Slovensku se zvedne cena o 20 procent na 5,99 eura za měsíc. Zkracuje se také lhůta pro zkušební období, a to z 30 dní na pouhý týden.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym