České hry bodovaly v konkurenci titulů ze střední a východní Evropy. Ceny si odnesly Space Engineers a Feudal Alloy

Jiří SvobodaJiří Svoboda

space-engineers-feb28_2019-15-min

Foto: Keen Software House

Oceněná česká hra Space Engineers

0Zobrazit komentáře

Když se minulý rok vůbec poprvé udělovaly v polské Poznani ceny Central and Eastern Europe Games Awads (CEEGA), uspěly hned čtyři české tituly v čele s globálními hity Beat Saber a Kingdom Come: Deliverance. A ani druhý ročník z pohledu českých studií nedopadl špatně.

Tvůrci českých her si odnesli ceny hned ve dvou kategoriích. Cenu za nejlepší technologii získal titul Space Engineers, který vydalo už v roce 2013 pražské studio Keen Software House, vedené vývojářem Markem Rosou. Rosův tým tehdy hru vybavil vlastním enginem, který dovoluje ve hře realistickou fyziku velkých a hráčem vytvořených objektů. Hra naopak neproměnila nominaci ze nejlepší design.

Druhým oceněným českým počinem byla hra Feudal Alloy od dvoučlenného zlínského studia Attu Games. Tento titul, kde se hráč vžije do roli zlaté rybky ovládající robota v době alternativního středověku, zaujal porotce v kategorii Hidden Gem, neboli skrytý klenot.

Mezi další české nominované tituly se zařadila arkáda Jets’n’Guns od studia Rake in Grass, která zaujala svou hudební stránkou. V kategorii za nejlepší technologii soutěžila také postapokalyptická hra Vigor od známějšího studia Bohemia Interactive.

Kromě zmíněného Beat Saberu a Kingdom Come: Deliverance minulý rok uspěla i hra Chuchel od studia Amanita Design a vzdělávací hra Attentat 1942. Tehdy čeští vývojáři získali celkem devět nominací.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym