V Praze se sejde technologická smetánka. Na Forbes Next Big Thing bude i Čech, který je nejúspěšnějším investorem Evropy

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

jan-hammer-index-venturesEvent

Foto: Jiří Turek

Jan Hammer z Index Ventures

0Zobrazit komentáře

Technologie, jejich budoucnost a to, jak ovlivní svět, ve kterém žijeme. Ať už jde o virtuální realitu nebo umělou inteligenci, které se chystají měnit naše životy ve velkém, nebo elektromobilitu, která začíná významným způsobem proměňovat dopravu. To budou nejzásadnější témata blížící se konference Forbes Next Big Thing, která do Prahy přiveze přední české technology.

Zmíněným oblastem, jako jsou inovace ve finančním sektoru, v dopravě, ale i ve virtuální realitě a umělé inteligenci se totiž věnuje i mnoho českých firem, které mají se svými produkty globální dopad. A nebo ho minimálně brzy chtějí mít.

„Letos jsme se zaměřili na čtyři hlavní oblasti: fintech, VR, elektromobilitu a umělou inteligenci v oblasti kyberbezpečnosti. Myslím, že na Next Big Thing opět přivážíme nejzajímavější speakery ze všech technologicko-budoucnostních akcí, které se u nás konají,“ hlásí Michael Mareš, šéfredaktor magazínu Forbes Next a hlavní moderátor eventu.

forbes-next-big-thing4

Foto: Forbes

Letos se koná již třetí ročník konference Forbes Next Big Thing

O virtuální realitě tak nemůže promluvit nikdo jiný než zástupce nejúspěšnější VR hry v dějinách, kterou se stal za poslední rok československý fenomén Beat Saber. Na Forbes Next Big Thing o něm promluví jeden ze spolutvůrců hry Jaroslav Beck a doplní ho například AJ Shewki, zakladatel českého startupu LIV, který se na virtuální realitu rovněž soustředí a má v zádech desítky milionů korun.

Právě Beat Saber, kdy s helmou na hlavě a ovladači v ruce rozsekáváte laserovým mečem do rytmu létající objekty, si bude možné na akci, která se koná ve středu 18. září v pražském Cubex Centru, vyzkoušet v rámci expa. Na něm se objeví i další inovativní produkty od tuzemských i zahraničních firem, které si budou moci návštěvníci prohlédnout.

beatsaber

Přečtěte si takéBeat Saber představil limitovanou vibrační vestu, díky které si hru vychutnají i neslyšící hráčiBeat Saber představil limitovanou vibrační vestu, díky které si hru vychutnají i neslyšící hráči

O umělé inteligenci, jejím dopadu na naše životy, ale také kyberbezpečnosti promluví šéf Avastu Ondřej Vlček nebo Tomáš Mikolov z Facebooku. Když bude řeč o finančních technologiích, nesmí chybět zakladatel startupu Twisto Michal Šmída a ani tuzemský šéf konkurenčního Revolutu David Pavliska.

Největší hvězdou celého dne však bude ještě někdo jiný. Do Prahy totiž zavítá Jan Hammer, který je jedním z devíti investičních partnerů respektovaného fondu Index Ventures. Jeho investice pomohly úspěšným světovým startupům jako Dropbox, Slack, Skype, Revolut, TransferWise, ale i českým Socialbakers a nedávno také Productboardu.

beat-saber-keyart1

Foto: Beat Games

Česká VR hra Beat Saber

Sám Jan Hammer se však nejvíce proslavil investicí do nizozemského fintechového startupu Adyen, který před rokem vstoupil na burzu a jeho hodnota dnes přesahuje hranici 20 miliard dolarů. Adyen vstoupil ve známost tím, že jako vůbec první finanční startup nahradí ve velkém PayPal na populárním aukčním serveru eBay.

I díky zmíněné investici Jana Hammera americký magazín Forbes v loňském roce označil za nejúspěšnějšího investora Evropy a zařadil ho i mezi nejlepších 100 investorů světa, což už o sobě žádný jiný Čech říct nemůže.

Vedle něj pak na Forbes Next Big Thing promluví také například regionální manažer elektrických koloběžek Lime, Adam Paclt z DIVR Labs, Bob Tetiva ze Sense Areny nebo Tomáš Slavkovský z Windy, za kterým stojí zakladatel Seznamu Ivo Lukačovič a jeho meteorologická aplikace slaví úspěch po celém světě.

Vstupenky na třetí ročník konference Forbes Next Big Thing včetně programu najdete zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym