Pražské metro má internet v dalších čtyřech stanicích. Do jara bude pokrytá polovina celého metra

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

praha-metro

Pražské metro

0Zobrazit komentáře

V Praze to zná asi každý, kdo někdy cestoval metrem. Ještě než eskalátory vjedete do podzemní stanice, indikátor signálu na mobilním telefonu přestane zobrazovat většinu čárek a především zařízení ztratí přístup k mobilnímu internetu. V posledních měsících se však začala situace konečně měnit a signál se šíří do stále více stanic.

Nově mohou lidé využít vysokorychlostní síť LTE, kterou společně buduje trojice největších tuzemských operátorů a CETIN, na trase C v úseku Muzeum – Nádraží Holešovice. Celkem už se tak lze připojit k internetu celkem v 16 stanicích a přilehlých tunelech na trasách A a C, a to v úsecích Bořislavka – Nemocnice Motol (4 stanice), Muzeum – Roztyly (8 stanic) a zmíněném nově spuštěném úseku.

Kompletní pokrytí metra sítí LTE chtějí všechny zainteresované strany včetně vedení hlavního města a Dopravního podniku dokončit do konce roku 2021. Do konce března příštího roku se nicméně má dočkat pokrytí dalších 16 stanic na frekventovaných úsecích v centru Prahy, což zajistí pokrytí více než poloviny celého pražského metra.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym