Novinář Filip Horký po dvou letech skončí v Seznamu. Namířeno má do CNN Prima News

Jiří SvobodaJiří Svoboda

filiphorky

Foto: Archiv Filipa Horkého

Novinář Filip Horký

0Zobrazit komentáře

Jedna z výrazných postav současné české žurnalistiky změní po ani ne dvou letech své působiště. Filip Horký, který se v nově vzniklých Seznam Zprávách vyprofiloval ve vedoucího televizního zpravodajství, ještě letos na své pozici skončí. Podle serveru Info.cz by měl zamířit do projektu CNN Prima News.

Mluvčí Seznamu Aneta Kapuciánová potvrdila, že Filip Horký bude ještě letos odcházet, neřekla ale kam. Mluvčí Primy prozatím informaci nepotvrdila, ale ani nevyvrátila.

Společný projekt stanic CNN a Prima byl oznámen v dubnu a podle Primy nabídne novou éru zpravodajství. Čtyřiadvacetihodinový televizní kanál by měl začít vysílat příští rok a do svých moderátorských řad přilákal už například Markétu Fialovou z TV Nova.

Horký už dříve uváděl, že pracovat v CNN je jeho sen, a netají se tím, že je podle svých slov americkou kabelovou stanicí posedlý. „Fascinuje mě třeba, jak si v CNN hrají s grafikou, hudbou, grafy. Tak možná bych chtěl dělat na pozici člověka, co toto všechno dává dohromady, dotváří ten konečný obraz,“ uvedl Horký v rozhovoru pro CzechCrunch loni v únoru.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym