Komunikační nástroj Slack v novém. Svou desktopovou aplikaci vylepšuje podporou tmavého režimu

Filip HouskaFilip Houska

slack-dark-mode

Foto: Slack

Slack nabízí tmavý režim i na desktopu

0Zobrazit komentáře

Pro některé znamená Dark Mode nedílnou součást pracovního nasazení v temnějším prostředí, někdo naopak na trend tmavého režimu vůbec nenasedl. Tak či tak, tato funkce patří mezi oblíbené doplňky nejen pro mobilní aplikace, kde se prakticky rozšířila, ale také pro desktopové programy. A byl by hřích, kdyby ji nenasadil jeden z nejpopulárnějších komunikačních nástrojů pro týmy na světě – Slack.

Dark Mode byl na Slacku dostupný již dříve, nicméně pouze pro aplikace na iOS a Android. Přibližně od začátku března jej firma na těchto operačních systémech testovala, přičemž během několika dní spustila ostrou verzi, kterou mohou uživatelé najít přímo v nastavení aplikace. Dalo se očekávat, že půjde o vítanou funkci. O to víc, když se dostane na platformu, kde lidé ve dne v noci komunikují a řeší mnohdy důležité byznysové záležitosti.

Hned poté, co se tmavý režim dostal na mobilní platformy, Slack oznámil, že brzy dorazí i na desktopy, konkrétně na macOS, Windows a Linux. Od tohoto momentu uběhlo zhruba půl roku a nyní je to oficiální – tmavý režim je dostupný i na desktopovém Slacku. Stačí v programu otevřít Preferences (Předvolby) a najít sekci Themes, kde je mezi klasickým světlým a tmavým režimem možné přepínat. Změny se navíc projevují v různých motivech sidebarů, které Slack nabízí.

slack-dark-mode-1

Foto: Slack / CzechCrunch

Přepínání mezi světlým a tmavým režimem

„Dark Mode je pro spoustu lidí důležitou funkcí. Je nápomocná během práce v noci nebo za slabých světelných podmínek a víme, že řada uživatelů ji potřebuje i z důvodu svých zdravotních potíží, jako je zhoršené vidění, migrény a dalších zrakové poruchy,“ říká George Zamfir, produktový manažer pro oblast zpřístupnění ve Slacku.

Novinka navíc míří do nedávno předělané aplikace, která má být o 33 procent rychlejší a využívat o 50 procent méně paměti RAM. I to se může na fungování tmavého režimu projevit.

jan-hammer-index-ventures

Přečtěte si takéV Praze se sejde technologická smetánka. Na Forbes Next Big Thing bude i Čech, který je nejúspěšnějším investorem EvropyV Praze se sejde technologická smetánka. Na Forbes Next Big Thing bude i Čech, který je nejúspěšnějším investorem Evropy

Pro dostupnost tmavého režimu je nutné Slack vypnout a zapnout. Pokud by se funkce v předvolbách neobjevila, jistější bude Slack aktualizovat.

Malá věc ve velkých změnách

Přidání tmavého režimu do desktopové aplikace je pro Slack patrně jen pouhým střípkem změn, co se uvnitř firmy dějí. Vedle toho, že firma neustále rychle roste, a proto buduje nové kanceláře po celém světě (naposledy otevřela pobočky inspirované přírodou v San Francisku a Melbourne), také svádí usilovný boj s platformou Teams od Microsoftu.

slack-melbourne-hq-4

Lounge zóna v nových kancelářích Slacku v australském Melbourne

Konkurenční komunikační nástroj stojí na podobném základu, a protože spadá pod hlavičku jedné z největších technologických firem světa, má pochopitelně velice dobré zázemí. Takové, díky kterému vede oproti Slacku v měřítku denní aktivity o tři miliony uživatelů. Lze však argumentovat tím, že vedení není příliš „férové“, jelikož Teams používají i velké nadnárodní firmy, jež mají tuto platformu zkrátka nařízenou používat.

Je tedy zřejmé, že se Slack bude o to více snažit, aby svou konkurenci překonal. Rozhodně k tomu má skvěle nakročeno a lidé mu věří, o čemž hovoří i červnový vstup na burzu, kde jeho akcie velice slušně vyletěly a hodnota firmy překročila 20 miliard dolarů. Aktuální tržní hodnota je však kolem 14 miliard dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym