Hotel jako vesmírná loď ze Star Wars. Disney staví unikátní atrakci, v níž zažijete nocleh jako žádný jiný

Filip HouskaFilip Houska

wdw-star-wars-galactic-starcruiser-atrium3

Foto: Disney/Lucasfilm

Atrium unikátního hotelu Star Wars: Galactic Starcruise

0Zobrazit komentáře

Disney šlape nejen do televizního obsahu, což dokazuje blížící se streamovací služba Disney+ nebo řada chystaných titulů z univerza Star Wars či Marvelu, ale také do toho, jak své fanoušky i širší veřejnost bavit i mimo filmová plátna a televizní obrazovky. Primárně na to jde přes zábavní parky, které v posledních měsících výrazně tlačí. A vlastně ani není divu.

Hned poté, co v červnu Disney slavnostně otevřelo brány takzvaného Star Wars: Galaxy’s Edge, jenž svým prostředím, nacházejícím se v kalifornském Disneylandu, vychází z jedné z nejkultovnějších ság filmového světa, se park těšil masivní oblibě. Rezervace šly na dračku a fanoušci šíleli z pozoruhodných atrakcí.

Před pár dny se navíc klon tohoto parku otevřel také v Orlandu na Floridě, konkrétně na území nejnavštěvovanější rekreační oblasti světa Walt Disney World Resort. I tam se lidé mohou těšit na repliku ikonické lodě Millennium Falcon, Rikovu kantýnu, tematické občerstvení nebo personál přestrojený za známé postavy ze světa Star Wars.

wdw-star-wars-galactic-starcruiser-ship1

Foto: Disney/Lucasfilm

Vizualizace lodi Galactic Starcruiser

Protože návštěva těchto míst dokáže sebrat mnoho času (a firmě vygenerovat spoustu peněz), myslí Disney i na to, že by návštěvníky v přímém okolí všech zážitků rovnou ubytovával. Floridskou pobočku tak chystá rozšířit o unikátní hotel pod názvem Star Wars: Galactic Starcruise, v jehož pokojích to logicky nebude jen o klidném spaní.

Pobyt v předaleké galaxii

Jak je u Disney zvykem, vše, co prezentuje, hraje hlavně na zážitky. Na něco, co si fanoušci zapamatují, a ideálně o tom řeknou svým přátelům, což je bezpochyby chytrý a účinný tah. Podobně na to jde i v případě chystaného hotelu, v němž hostům slibuje, že „odcestují do předaleké galaxie“, konkrétně na planetu Halcyon.

wdw-star-wars-galactic-starcruiser

Foto: Disney/Lucasfilm

Všudypřítomný „gambling“

Nejlepším možným způsobem, jak tento plán lépe objasnit, je nejspíš praktické představení. Ostatně tak, jak to udělalo i Disney během nedávné konference D23 Expo. Vše začne momentem, kdy dorazíte k recepci (Galactic Starcruiser Terminal) a předložíte svou rezervaci, případně ji na místě sjednáte a aktivujete.

wdw-star-wars-galactic-starcruiser-lightsaber2

Foto: Disney/Lucasfilm

Lekce se světelným mečem

Jakmile tak ve spolupráci s recepční učiníte, budete pozváni do takzvaného Launch Podu, který vás „transportuje do vesmíru“, v reálném světě do hotelového lobby. A přesně v tomto momentu začne váš pobyt, jenž bude standardně nastaven na dva dny (48 hodin). Disney totiž zatím nespecifikovalo, zdali bude možné si pobytový výlet prodloužit, či nikoliv.

Vzhůru na Halcyon

Během prvních minut se budete moci skrze velká okna vesmírné lodi (hotelového pokoje) dívat, jak se vzdalujete od Země a přecházíte do hyperprostoru, který vás a ostatní hosty zavede právě na planetu Halcyon, jinak řečeno do hlavního átria. Tam se o vás začne starat tematicky oblečený personál, s nímž budete podstupovat celou řadu různých aktivit.

Disney slibuje, že se naučíte manipulovat se světelným mečem, díky kterému v sobě dost možná naleznete skrytou Sílu. Chybět nemá ani exkurze do kabiny, kde vám piloti vedle navigace objasní i základní principy případného boje ve vesmíru. Respektive jak se chovat, když narazíte na nepřátelskou loď. Součástí bude i speciální vesmírný bar pro zahnání žízně nebo hladu.

bob-iger

Přečtěte si takéDisney letos v kinech vydělal už 8 miliard dolarů. Vsadí i na spojení několika streamingových služeb do jednéDisney letos v kinech vydělal už 8 miliard dolarů. Vsadí i na spojení několika streamingových služeb do jedné

Byť jsou všechny tyto aspekty chystaného hotelu zajímavé, Disney oficiálně nikde neuvádí, co přesně budou nabízet samotné pokoje. Skutečně se nyní jedná pouze o základní představení, které má nalákat, přičemž potřebné detaily o ubytování se objeví až tehdy, co se bude otevření Star Wars: Galactic Starcruise blížit. Termín zatím není známý.

wdw-star-wars-galactic-starcruiser-room

Foto: Disney/Lucasfilm

Vizualizace pokoje ve Star Wars hotelu

wdw-star-wars-galactic-starcruiser-bar

Foto: Disney/Lucasfilm

Radovánky na baru

Jen na Star Wars Disney nestojí

Původní díla George Lucase jsou rozhodně důležitou náplní byznysu Disney, ale nejde jen o ně. Obrovský dopad má i komiksový svět Marvelu, který do kasy této obří zábavní společnosti přináší nemalé sumy peněz, což je důsledkem toho, že lidé zkrátka chtějí vidět superhrdiny v tom nejlepším nasazení.

marvelland2

Foto: Disney

Vizualizace Avengers části v kalifornském Disneylandu

Právě okolo nich by se mělo točit další rozšíření jednoho ze zábavních resortů od Disney. V kalifornském Disneylandu by se totiž měl do roku 2020 vybudovat segment Marvelu, který by byl definován předními postavami tohoto světa, především pak Avengery. I proto má nést název Avengers Campus. A jak to tak vypadá, rozhodně nemá jít o poslední rozšiřování zábavních parků z disneyovského impéria.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym