Beat Saber představil limitovanou vibrační vestu, díky které si hru vychutnají i neslyšící hráči

Michal PtáčekMichal Ptáček

beatsaber

Foto: SubPac/BeatSaber

S Beat Saber SubPac si hru užijí i neslyšící hráči

0Zobrazit komentáře

I více než rok po vydání se česká VR hra Beat Saber, ve které je úkolem hráče pomocí laserových mečů rozsekávat kostičky do rytmu hudby, těší obrovské popularitě a drží se na vrcholu nejprodávanějších herních titulů ve VR. Kromě chytlavých herních mechanismů a vlastního soundtracku tomu napomáhá i aktivní přístup česko-slovenského týmu Beat Games, který svou hru neustále vylepšuje.

Kromě nových herních módů, hudebních balíčků a celkovému zlepšování hratelnosti (například nedávno představený 360stupňový mód), se Beat Saber loni dočkal i automatové varianty, díky které si hru mohou hráči vychutnat také v klasickém arkádovém režimu a soupeřit tak fyzicky se svými přáteli. Nyní Beat Games představují další hardwarovou novinku, která by mohla hráče ponořit do hry opět o něco více.

Ve spolupráci s kanadskou společností SubPac představil Beat Saber vlastní limitovanou edici vesty Beat Saber SubPac s fyzickou odezvou. Ta reaguje na basy a bicí jednotlivých skladeb a hráčům následně pomocí vibrací předává fyzickou odezvu. Kromě lepšího herního zážitku by díky ní hráči měli být schopni rychleji reagovat na dění ve hře a získat tak vyšší skóre.

vesta

Foto: SubPac

Nová vesta od SubPacu v edici Beat Saber

„Naším cílem je vytvořit nový standard v možnosti fyzického procítění hraní počítačových her. Jaroslav Beck (spoluzakladatel a hlavní skladatel Beat Saberu – pozn. redakce) a celý tým Beat Saberu vytvořili neskutečný hudební VR zážitek a my jsme hrdí, že na něm s nimi můžeme spolupracovat a dále ho rozvíjet. Chceme pocit z VR hraní posunout ještě na vyšší úroveň,“ říká ke spolupráci zakladatel společnosti SubPac John Alexiou.

Kromě toho má novinka ještě jeden vedlejší aspekt, který se vývojářský tým Beat Saberu snažil delší dobu vyřešit. S vibrační vestou si totiž hru konečně naplno užijí i neslyšící hráči.

apple

Přečtěte si takéApple opět natáčel v Česku. V reklamě na nové Apple Watch Series 5 je pražské metro i lom Velká AmerikaApple opět natáčel v Česku. V reklamě na nové Apple Watch Series 5 je pražské metro i lom Velká Amerika

„Hlavní vizí za tímto nápadem je fakt, že v budoucnu budeme díky technologiím jako virtuální realita schopni odstranit veškeré bariéry. Jsem přesvědčen, že Beat Saber je jedním z nejintenzivnějších způsobů, jak dnes procítit hudbu. I proto začínáme spolupracovat s neslyšící komunitou, SubPacem a Oculusem, abychom tuto unikátní zkušenost mohli zprostředkovat všem,“ prohlásil Jaroslav Beck před několika měsíci na svém Twitteru, kde práce na speciální vestě poprvé ohlásil.

Nyní je již unikátní edice vesty SubPac k dispozici a na oficiálním webu výrobce ji lze koupi za cenu 270 eur. Včetně poštovného do České republiky vyjde inovativní produkt přibližně na 8 600 korun.

beat-saber-oculus-quest1

Foto: Beat Games

Beat Saber na Oculusu Quest

Diskuze (0)

Novinka

Anonym