Zonky má za sebou rekordní červenec. Na české platformě se půjčilo už 8 miliard korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

pavel-novak-zonky2

Foto: Zonky

Pavel Novák, CEO Zonky

0Zobrazit komentáře

Čtyři roky na trhu a 8 miliard korun. Právě tolik peněz si již půjčili Češi na online platformě Zonky, která patří do skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Potvrzení růstu objemu poskytnutých půjček pak přinesl i rekordní červenec, kdy si na Zonky půjčilo 3 052 klientů, což je vůbec největší měsíční objem v historii platformy.

„Meziroční růst objemu poskytnutých půjček se drží na 44 %. Od začátku fungování Zonky jsme poskytli více než padesát pět tisíc půjček,“ říká CEO Zonky Pavel Novák. Celkem se již na Zonky půjčilo 8 miliard korun, před dvěma lety přitom byla finanční služba na 1 miliardě. Dnes propojuje zájemce o půjčení peněz s již více než 30 tisíci investory, kteří mohou investovat do jednotlivých půjček už od 200 korun.

Dvouciferný meziroční růst chce Zonky podle svého šéfa Pavla Nováka přetavit v nastavený cíl, kterým je získání 10% podílu na trhu spotřebitelských půjček. Jak Novák říkal v loňském rozhovoru pro CzechCrunch, v plánu je i to, že je zatím Zonky v červených číslech. Až dokáže v příštím roce platforma půjčit 1 miliardu každý měsíc, jak plánuje, měla by se začít otáčet směrem k ziskovosti.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym