Zásilkovna investuje 10 milionů korun do nových dep. Pražské logistické centrum přepraví až milion zásilek měsíčně

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

zasilkovna-kijonkova-depo

Foto: Zásilkovna

Ondřej Žák (CEO) a Simona Kijonková otevírají nové depo Zásilkovny

0Zobrazit komentáře

Jen co Zásilkovna oznámila, že v prvním pololetí opět zásadním způsobem vyrostla, přichází s další novinkou, která ji má pomoci v překročení vytyčeného cíle v podobě letošních tržeb přes miliardu korun. Zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková dnes otevřela nové logistické centrum v Praze a oznámila, že do nových dep plánuje firma investovat celkem téměř 10 milionů korun.

Celá skupina Packeta, do níž Zásilkovna spadá, utržila v prvním pololetí 425 milionů korun. Meziroční růst o 72 procent firmě potvrdil, že plán na dosažení obratu 1,3 miliardy korun za rok 2019 se zatím daří naplňovat, a další investice do logistických center růst ještě podpoří.

Průměrná kapacita nového depa Zásilkovny v pražské Ruzyni, které se rozprostírá na téměř čtyřech tisících metrech čtverečních, je 600 tisíc přepravených zásilek měsíčně a přední tuzemská logistická firma, která chce v letošním roce doručit 18,5 milionu zásilek, do něj vložila zhruba tři miliony korun.

zasilkovna-depo

Foto: Zásilkovna

Nové logistické centrum Zásikovny v Praze

Ve špičce, tedy především v době předvánočních nákupů, má nové depo zvládnout měsíčně více než 1 milion zásilek. Vedle Prahy má navíc letos Zásilkovna otevřít ještě nová logistická centra v Hradci Králové a Ostravě.

„Nová depa nám umožní pružně reagovat na svoz zásilek a díky zkrácené dojezdové vzdálenosti také výrazně urychlí jejich doručení. Pomohou nám také lépe zvládnout předvánoční vrchol celé sezóny, který bude v letošním roce podle našich prognóz opět rekordní,“ říká Ondřej Žák, výkonný ředitel Zásilkovny, která stále více vystrkuje růžky i v zahraničí,

zoot-prodejna-cerny-most

Přečtěte si takéMódní e-shop Zoot má zachránit propojení s offline světem. V Praze otevírá svou první kamennou prodejnuMódní e-shop Zoot má zachránit propojení s offline světem. V Praze otevírá svou první kamennou prodejnu

V Česku má dnes skupina Packeta devět dep, dalších pět jich je na Slovensku a po jednom v Maďarsku, Rumunsku a Polsku. Celkem jich tak má aktuálně Zásilkovna k dispozici 17 a další přibudou. V Ruzyni bude pracovat zhruba 40 zaměstnanců.

Simona Kijonková a celá Zásilkovna je letos skutečně k nezastavení. V květnu její firma představila první robotickou výdejnu bez obsluhy, v dubnu spustila posílání balíků mezi soukromými osobami, čímž začala přímo konkurovat České poště, a pro Televizi Seznam tento týden potvrdila, že se chystá expandovat do celého světa.

simona-kijonkova-zasilkovna

Foto: Zásilkovna

Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny

„Intenzivně pracujeme na přípravách rozšíření společnosti do Indie. Letecké společnosti, se kterými spolupracujeme, létají často přes Dubaj a i když tato oblast nebyla prvotně v našem hledáčku, ukázalo se, že zájem o zboží z Evropy je tam obrovský. Dubaj jsme tak zařadili do našeho krátkodobého plánu,“ řekla zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková pro Televizi Seznam. Vedle toho se navíc chystá také do Spojených států.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym