V Česku vyrostla nejrychlejší nabíječka pro elektromobily od Ionity. Najdete ji v Berouně

ionity-beroun

Foto: Ionity

Stanice Ionity v Berouně

0Zobrazit komentáře

Jen několik týdnu dělí české majitele elektromobilů od možnosti nabíjet svůj vůz prostřednictvím prozatím nejvýkonnější rychlonabíječky u nás. Bude od Ionity a k nabíjení prostřednictvím standardního CCS2 konektoru bude možné využít výkon až 350 kW, takže se z nabíjení baterie stane velmi rychlý proces. Řidiči navíc dostanou možnost nabíjet své vozy prostřednictvím vůbec nejpokrokovějších technologií.

Po příjezdu ke stanici si Ionity sama zjistí maximální možný nabíjecí výkon vozu a optimalizuje nabíjecí proces tak, aby byl co nejrychlejší. Doba nabíjení závisí na kapacitě baterie a na maximálním možném dobíjecím výkonu vozu. Většina současných vozů ještě není schopna plně využít dobíjecího potenciálu stanice, ovšem příští generace elektromobilů by již měla.

První takovou nabíjecí stanici v Čechách bude možné využít od druhé poloviny září na čerpací stanici OMV Beroun-Jih na dálnici D5 směrem na Prahu. Právě zde vztyčila před časem Ionity na své mapě zobrazující síť stanic první českou vlaječku, která se připojila k celé řadě dalších bodů po celé západní a střední Evropě. Společnost nyní postupně přidává nové body, kde je možné dobíjet, s cílem nabídnout do konce příštího roku hned 400 takových míst.

ionity-beroun-2

Foto: Ionity

Stanice Ionity v Berouně

Síť dobíjecích stanic Ionity provozovaných automobilkami BMW, Daimler, Ford a Volkswagen Group se značkami Audi a Porsche bude houstnout i v Čechách. Již nyní společnost plánuje výstavbu dalších jednotek a nejspíše to bude opět v rámci partnerství s OMV, které se ukázalo v Rakousku jako velice efektivní. Nabíjení na jednom ze čtyř stojanů v Česku vyjde jednorázově na 205 korun, bez ohledu na odčerpanou energii.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym