Tady jsou knihy, které doporučují ke čtení Tim Cook z Applu, Mark Zuckerberg z Facebooku nebo Bob Iger z Disney

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple-tim-cook-boxed

Foto: Apple

Šéf Applu Tim Cook

0Zobrazit komentáře

Čtení knih patří mezi nejoblíbenější kratochvíle, kterými značná část byznysových osobností tráví svůj volný čas. Kromě zakladatele Microsoftu a třetího nejbohatšího člověka světa Billa Gatese, který své fanoušky pravidelně zásobuje tipy na knižní tituly, patří mezi vášnivé čtenáře například i zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg, šéf Applu Tim Cook nebo šéf Disney Bob Iger.

Právě tyto osobnosti nyní ve spolupráci s reportérem americké NBC Dylanem Byersem sestavili seznam knih, které doporučují k letnímu čtení.

Mark Zuckerberg, zakladatel a CEO Facebooku

mark-zuckerberg-facebook

Foto: Facebook

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg

Poslední dny noci – Graham Moore 

Román, ve kterém Moore dle šéfa Facebooku opět potvrzuje, jak skvělý vypraveč je.

Kniha popisuje spor o skutečné autorství vynálezu žárovky. Začínající nezkušený právník Paul Cravath se ujme náročného případu s takřka nulovou šancí na výhru. Jeho klient, úspěšný podnikatel a vynálezce George Westinghouse totiž čelí miliardové žalobě, kterou na něj podal Thomas Edison.

Tim Cook, CEO Applu

apple-tim-cook-september2018-keynote

Foto: Apple

Tim Cook, výkonný ředitel Applu

Výkonný ředitel Applu prozradil hned dva knižní tipy:

Můj poslední výdech – Paul Kalanithi

Osobní zpověď Paula Kalanithiho, jehož život změnila nevyléčitelná choroba, nám pokládá ožehavé otázky: Jakou má život cenu? Proč se vyplatí žít? Co je pro nás opravdu důležité, když se ocitneme tváří v tvář smrti? Jak byste se zachovali, kdyby vás už nečekala žádná budoucnost? Jaké je to vychovávat dítě, budovat nový život, když váš právě končí? Paul Kalanithi zemřel v březnu 2015 během psaní této knížky, ale jeho slova jsou stále živá a slouží nám jako návod na lepší a smysluplnější život.

Dle Cooka je tato kniha jednou z nejlepších příležitostí, jak přehodnotit svůj život a hodnoty.

Umění vítězit – Phil Knight

Autor je zakladatelem celosvětově úspěšné společnosti Nike. Sám Phil Knight, člověk, který za tímto úspěchem stojí, byl vždycky zahalen tajemstvím. Ve svých vzpomínkách, formulovaných na rovinu, s pokorou, zábavně a s nejedním překvapením, konečně sám vypráví svůj příběh.

Tim Cook tento titul hodnotí jako nejlepší byznysovou knihu století.

Sheryl Sandbergová, provozní ředitelka Facebooku

Foto: Daimler

Sheryl Sandbergová, provozní ředitelka Facebooku

The Moment of Lift – Melinda Gatesová

Provozní ředitelka Facebooku Sheryl Sandbergová doporučuje titul The Moment of Lift od filantropičky, bývalé produktové manažerky Microsoftu a zároveň manželky Billa Gatese Melindy Gatesové. Ta na základě vlastní zkušenosti popisuje, jak moc je důležitá podpora a postavení žen v dnešní společnosti.

V knize vysvětluje, proč by se ženy měly naučit říkat to, co skutečně chtějí a co si zaslouží, a jak je tato změna přístupu důležitá pro jejich osobní i pracovní život. Gatesová v knize zároveň vychází ze zkušeností a příběhů své matky a dalších kolegyň z Microsoftu.

Evan Spiegel, spoluzakladatel a CEO Snapchatu

evan-spiegel-snapchat

Foto: JD Lasica / Flickr

Spoluzakladatel Snapchatu Evan Spiegel

Mortal Republic – Edward Watts

Spoluzakladatel Snapchatu Evan Spiegel doporučuje knihu věnující se historii a rozpadu starověkého Římu, včetně důvodů, které k němu vedly. Autor popisuje to, jak Římané vyměnili svobodu za autokracii, a celý průběh zároveň přirovnává k současnému politickému i společenskému směřování Spojených států amerických.

Bob Iger, CEO Disney

694B4259-F825-4958-8F80-A0DEA2520AE7

Foto: Thomas Hawk / Flickr

Bob Iger, CEO Disney

The British are Coming – David Atkinson

Dle šéfa Disney kniha The British are Coming skvělým způsobem popisuje prvních 21 měsíců kruté války za americkou nezávislost mezi třinácti britskými koloniemi a Británií.

Elvis in Vegas – Richard Zoglin

Mezi veřejností panuje názor, že Las Vegas bylo místem, které zničilo krále rocku Elvise Presleyho a zavedlo ho do nekonečné spirály drog, večírků a následného předávkování. Americký žurnalista Richard Zoglin ale zastává názor, že Las Vegas bylo naopak místem, které Presleymu pomohlo kariéru vzkřísit, znovuobjevit jako umělce a následně vytvořit nejlepší show v historii Las Vegas.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym