Programovacími kurzy makeITtoday prošlo už přes 500 dětí a zájem roste. V Praze se otevře nová učebna

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

makeittoday-klara-stouracova-silvie-zeman

Foto: makeITtoday

Klára Štouračová a Silvie Zeman, spoluzakladatelky makeITtoday

0Zobrazit komentáře

Před dvěma lety spustily Klára Štouračová a Silvie Zeman pod hlavičkou makeITtoday zábavné kurzy programování pro děti. Dnes už jimi prošlo přes 500 dětí a jelikož poptávka dál roste, rozhodly se spoluzakladatelky otevřít novou učebnu a rozšířit zaměření jednotlivých kurzů. Druhá pobočka makeITtoday bude opět v Praze, tentokrát v Impact Hubu na Andělu.

„Že děti technologie a programování opravdu zajímají, ukazuje i to, že celých 85 procent z našich dosavadních 500 absolventů pokračuje v navazujících kurzech. Otevíráme proto další kurzy v naší nové učebně ve smíchovském Impact Hubu. Kromě Holešovic tak dětem nabízíme další skvěle dostupné místo k výuce,“ říká Martina Bláhová, COO makeITtoday.

Děti vzdělávací projekt přilákal i díky svým novým příměstským táborům, které byly prakticky kompletně zaplněné a děti se díky nim podívaly do velkých a úspěšných tuzemských firem jako Avast, Warhorse nebo VRgineers. Právě propojení teorie s praxí přilákalo velký počet zájemců.

makeittoday-tabor

Foto: makeITtoday

Příměstský tábor makeITtoday

„Chceme, aby se koncept našich příměstských táborů nesl jak ve znamení digitálních dovedností, tak i zábavy, kreativity a propojení s reálným světem. Chceme dětem ukázat neomezené možnosti technologického světa a inovativní atmosféru přes unikátní exkurze do IT společností,“ popisovala před premiérovou táborovou sezonou spoluzakladatelka makeITtoday Silvie Zeman.

Po letních prázdninách přijdou opět tradiční pololetní kurzy, které budou probíhat od poloviny září jak v učebně v Holešovicích, tak nově také na Andělu.

aoe-2

Přečtěte si takéNávrat herní klasiky mezi strategiemi. Vychází graficky vylepšené Age of Empires 2 ve 4K a s novými civilizacemiNávrat herní klasiky mezi strategiemi. Vychází graficky vylepšené Age of Empires 2 ve 4K a s novými civilizacemi

Pro děti od 8 do 13 let jsou v nabídce kurzy Scratch I-III nebo Grafika, fotografie a film a pro starší děti Vývoj mobilních aplikací, hry a herní design, tvorba moderního webu nebo programování v Pythonu. Nově jsou pak v nabídce také speciální kurzy pro děti v domácím vzdělávání.

makeittoday-silvie-zeman

Foto: makeITtoday

Silvie Zeman, spoluzakladatelka makeITtoday

Diskuze (0)

Novinka

Anonym