Pilulka má za sebou rekordní půlrok. Letos v tržbách překoná 2,5 miliardy korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

martin-kasa-pilulka-top

Foto: Pilulka

Martin Kasa, spolumajitel Pilulky

0Zobrazit komentáře

Úspěšnou první polovinu letošního roku má za sebou Pilulka. Tuzemská lékárenská skupina, za níž stojí bratři Martin a Petr Kasovi a která funguje vedle České republiky také na Slovensku a v Rumunsku, vykázala v prvním pololetí meziroční růst tržeb o 31 %. Celkově utržila 1,06 miliardy korun a v letošním roce by se měla dostat celkově přes 2,5 miliardy.

Skupina Pilulka má byznys rozdělený na online a offline. Větší část tržeb ji v prvním pololetí přinesl internetový obchod Pilulka.cz, který byl dosud jedničkou mezi tuzemskými lékárenskými e-shopy. Druhou část skupiny představují kamenné lékárny, a to jak ty, co patří přímo Pilulce, nebo franšízantům.

„Růst v prvním pololetí byl zapříčiněn několika faktory. Lehce, ale cíleně jsme rozšířili nabízený sortiment, úspěšně zahájili provoz v Rumunsku a lépe pracovali s category managementem ve všech kanálech. Rostli jsme tak na tržbách ve všech divizích skupiny. Jako velmi důležité pro rozvoj skupiny vnímáme meziroční nárůst hrubé marže o 4 % oproti roku 2018,“ komentuje pololetní výsledky spolumajitel Pilulky Martin Kasa.

Jelikož je druhá polovina roku obvykle o více než 30 % silnější oproti první, a to zejména díky vánoční sezoně, očekává Pilulka celkově letošní tržby přes 2,5 miliardy korun. Zároveň chce skupina otevřít v Česku a na Slovensku nové logistické sklady a chystá i několik nových služeb, z nichž některé navážou na nedávno představený nový web.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym