Netflix má další hit. Španělské krimi Money Heist se stalo druhým nejsledovanějším seriálem

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

money-heist-la-casa-de-papel

Foto: Netflix

Španělský seriál La Casa de Papel (Money Heist) z dílny Netflixu

0Zobrazit komentáře

Je možné, že jste o televizním seriálu La Casa de Papel (aka Money Heist) ještě neslyšeli. Jde o španělskou krimi sérii, jejíž první dvě řady se na Netflixu objevily už před dvěma lety. Popularita seriálu však v čase pomalu stoupala a nyní je z něj jeden z největších hitů celého Netflixu. Třetí řadu, která měla na konci července premiéru, totiž sledoval rekordní počet diváků, a Money Heist se díky tomu zařadil na druhou příčku mezi nejsledovanějšími seriály Netflixu vůbec.

Na Stranger Things, které jakožto jedno z největších lákadel letošní seriálové sezony sledovalo přes 40 milionů lidí, zatím Money Heist nestačí, nicméně i tak se podařilo španělskému seriálu stanovit nový rekord. Během prvního týdne si ho na Netflixu pustilo přes 34,4 milionu domácností, což je vůbec nejvíce u neanglicky mluvícího seriálu Netflixu v historii streamingové platformy.

Jak informuje magazín Deadline, zároveň přes 70 % diváků celou třetí sérii dokoukalo hned v prvním týdnu. Fanoušky tak nemá Money Heist jen ve Španělsku, ale také v Itálii, Francii, Portugalsku, Brazílii, Chile nebo Argentině, často tedy logicky ve španělsky mluvících zemích.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym