Michal Mička se s firmami C2H, Pietro Filipi a Kara přestěhoval do Karlína. Nové sídlo zdobí moderní díla českých umělců

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

c2h-office-boxed-minInsider

Foto: Aleš Vegricht

Nové kanceláře firem C2H, Pietro Filipi a Kara Michala Mičky

0Zobrazit komentáře

Poslední dva roky Michala Mičky se nesly ve znamení módy. Dvaatřicetiletý podnikatel a investor se rozhodl, že se vedle technologických startupů netradičně zaměří také na úplně jiný svět a začal ve velkém investovat do módních značek. A nyní pro svůj rostoucí oděvní byznys vybudoval nové sídlo.

Před necelými dvěma lety nejprve Michal Mička, který před osmi lety získal kapitál prodejem svého podílu v investiční skupině DRFG, koupil českou módní značku Pietro Filipi, za půl roku k ní přidal další tuzemskou firmu Kara Trutnov a naposledy o něm bylo v módní branži slyšet, když si pod svá křídla v květnu vzal prodej francouzského spodního prádla Etam.

Až dosud sídlil Michal Mička se svými firmami v historické budově v ulici Na Maninách v pražských ulicích, kde působil Pietro Filipi, ale nyní se přestěhoval do nových prostor v Karlíně. Do moderního sídla v kancelářské budově Nile House se stěhují C2H, Pietro Filipi, Kara i Etam a zaberou téměř 3 tisíce metrů čtverečních.

c2h_1-min

Foto: Aleš Vegricht

Nové sídlo C2H Michala Mičky v karlínském Nile House

Mička si pro návrh interiéru vybral Simonu Fritz ze Simdesign, která celý prostor vyzdobila díly moderních českých a slovenských výtvarníků, jako jsou Jiří Georg Dokoupil, Krištof Kintera, Maxim Velčovský nebo Viktor Frešo.

„Prostor klientské zóny byl navržen tak, aby poskytoval klientům dostatečné množství prostoru pro formální či méně formální setkání. Jsou zde umístěny různé typy čalouněných solitérů české značky, a to jak dominantní sestava otomanů v chesterfield stylu na recepci, tak sedačka, křesla, taburety a lenoška v Coffee Pointu. Barevnost otomanů na recepci se prolíná do všech dalších prostor,“ popisuje pro CzechCrunch interiérová designérka Simona Fritz.

zara_bruselas

Přečtěte si takéZara chce do pár let vyrábět oblečení pouze z udržitelných materiálů. Zajistí i 100% recyklaci svých odpadůZara chce do pár let vyrábět oblečení pouze z udržitelných materiálů. Zajistí i 100% recyklaci svých odpadů

Zmíněná moderní díla současných českých umělců pak dodávají ráz i třem formálním zasedacím místnostem. „Zasedačce ART dává vibraci dílo Lubomíra Typlta, NEW MEDIA dominují tři díla Krištofa Kintery a ve FASHION se nachází tři plátna s vizuály posledních kampaní Pietro Filipi,“ doplňuje Fritz.

Podívejte se, jak to v novém karlínském sídle C2H a módních značek Michala Mičky vypadá.

Lokalita: Nile House – Karlín, Praha
Datum dokončení: 2019
Velikost: téměř 3 000 m2
Design: Simona Fritz SIMDESIGN
Fotky: Aleš Vegricht

c2h_2-min

Atrium

c2h_3-min

Atrium

c2h_4-min

Recepce

c2h_5-min

Recepce

c2h_6-min

Recepce

c2h_8-min

Coffee Point

c2h_9-min

Coffee Point

c2h_10-min

Foto: Aleš Vegricht

c2h_11-min

Foto: Aleš Vegricht

c2h_7-min

Foto: Aleš Vegricht

c2h_12-min

Zasedačka New Media

c2h_13-min

Kancelář CEO

Diskuze (0)

Novinka

Anonym