Facebook nabízí až 230 tisíc korun za odhalení chyb v kódu pro jeho novou měnu Libra

facebook-mark-zuckerberg

Foto: Facebook

Zakladatel Facebooku Mark Zuckerberg

0Zobrazit komentáře

Když před několika měsíci Facebook přišel s tím, že spustí svou vlastní „kryptoměnu“ s názvem Libra, vyvolalo to rozporuplné reakce. Především v souvislosti s úniky dat a nepatřičným nakládáním se soukromím uživatelů na největší sociální síti.

Nakonec Facebook oznámil, že pro její vývoj ustanoví nezávislé konsorcium, do kterého se dostaly firmy jako Mastercard, PayPal, Visa nebo Spotify. Každá z nich měla za partnerství, ve kterém pomůže zpracovávat transakce, zaplatit až 10 milionů dolarů.

Nyní Libra celý platební ekosystém, založený na decentralizované databázi blockchain, testuje a vyzývá vývojáře a kohokoliv dalšího ke kontrole kódu prvotní verze, který dala asociace k dispozici pro veřejné účely. Pokud v něm najdou kritickou chybu, mohou od Facebooku, respektive Libry získat až 10 tisíc dolarů (přes 230 tisíc korun). Odměny jsou rozděleny do čtyř kategorií podle závažnosti a činí 500, 1 500, 5 000 nebo 10 tisíc dolarů.

Na oficiálním webu takzvaného bounty programu je možné vidět, že se prozatím podařilo najít jednu středně závažnou chybu a vyplatit tak 1 500 dolarů. Nutno dodat, že chyby se budou hledat pouze v testovací verzi, zda a jak je Facebook nakonec upraví před uvedením finální produkční verze, není známo.

facebook-calibra

Aplikace Calibra od Facebooku

Diskuze (0)

Novinka

Anonym