V Česku roste vůbec první rychlonabíječka pro elektromobily od Ionity

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

ionity-nabijecka1

Foto: Ionity

Rychlonabíječka Ionity

0Zobrazit komentáře

Zatímco Elon Musk buduje pro své elektromobily síť nabíječek zvaných Supercharger, v Evropě se pro maximální podporu rozvoje elektromobility spojily největší automobilky a také budují vlastní síť. Jmenuje se Ionity, spolupracují na ní BMW, Daimler, Ford i Volkswagen a první stanice se začíná stavět také v Česku.

Čeští majitelé elektromobilů to zatím měli nejblíže k rychlonabíjecí stanici Ionity, která nabídne výkon až 350 kW (na tolik zatím není žádné elektroauto stavěné), do Německa. Cílem však je pokrýt sítí Ionity postupně celou Evropu, kde se tak v květnu otevřela už 100. rychlonabíječka a v příštím roce jich chce mít Ionity kolem 400 na většině hlavních tahů.

Zatím sice rychlonabíječky rostly zejména v západní a severní Evropě, ale vyhýbat se nebudou ani Česku. Na oficiální mapě pokrytí nyní Ionity zapíchlo první vlaječku k Berounu, kde píše, že ve směru na Prahu buduje první českou nabíječku. Bližší informace zatím nejsou k dispozici, ale očekává se, že by se mělo u nás objevit ještě v letošním roce celkem sedm nabíječek Ionity.

ionity-beroun

První rychlonabíječka Ionity v Česku vyroste u Berouna

Diskuze (0)

Novinka

Anonym