UniCredit Bank je sedmá česká banka, která podporuje Apple Pay

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

unicredit-apple-pay

Foto: UniCredit

Apple Pay v UniCredit Bank

0Zobrazit komentáře

Už pět měsíců v České republice funguje Apple Pay. To znamená, že majitelé iPhonů a Apple Watch mohou platit u bezkontaktních terminálů místo fyzické platební karty svým telefonem nebo hodinkami. Až dosud Apple Pay podporovala šestice českých bank, ke kterým se nyní přidává sedmá – UniCredit Bank.

Jedná se o vůbec první rozšíření jablečné platební služby do dalších českých bank. Od února Apple Pay funguje v Air Bank, České spořitelně, J&T Bance, Komerční bance, mBank a Monetě. Vedle nich službu podporuje i Twisto a Edenred a nedávno se přidal Revolut. Nově mohou platit iPhony také klienti UniCredit Bank, kteří ovšem musí mít debetní kartu Mastercard.

Platit přes Apple Pay lze nejen u obchodníků, ale také v mobilních aplikacích nebo při nakupování na internetu. V Česku už podle posledních údajů platí telefonem 600 tisíc lidí, a to nejen přes Apple Pay, ale také Google Pay a platební aplikace jednotlivých bank. Vedle UniCredit Bank spustila Apple Pay v Česku také méně známá mobilní banka Monese z Velké Británie, která poskytuje eurový účet.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym