Slovenský Forbes v novém. Populární časopis otevřel v Bratislavě nové moderní sídlo

Michal PtáčekMichal Ptáček

forbes-slovensko-mInsider

foto: Alexandra Timpau

Nové kanceláře Forbes Slovensko v Bratislavě

0Zobrazit komentáře

Už téměř 9 let vychází na Slovensku lokální mutace byznysového magazínu Forbes. Ta podobně jako česká varianta pokrývá témata ze světa byznysu, startupů, financí a životního stylu, která každý měsíc servíruje v tištěné a digitální podobě svým čtenářům.

Dvacetičlenná redakce, 50 tisíc čtenářů, průměrný měsíční náklad 18 tisíc kusů a 132 stránek obsahu, to jsou parametry, kterými se dnes může časopis na Slovensku směle prezentovat. A nyní se k nim zařadí i nové moderní kanceláře od československého architektonického studia Chybík+Krištof, které jako by vypadly z ulic amerického Silicon Valley.

forbes-kancelare-bratislava-4

Odhlučněná telefonní budka a open space prostor

Na rozdíl od těch amerických se však nachází v Bratislavě a na ploše 260 metrů čtverečních elegantně přenášejí obsah časopisu do fyzického prostoru.

„Interiér kanceláře Forbes Slovensko je založen na utváření silné komunity s odlišením rozdílných potřeb jeho týmů. Základ tvoří velkorysá místnost 260 m2 očištěná od nánosů minulých rekonstrukcí, opticky dělená na tři hlavní oblasti. Zatímco prostřední část návštěvníka v redakci intuitivně vítá výstavou obálek a nabídne mu posezení i okamžité propojení s obchodním oddělením, z druhé strany vložené „zdi“ se nachází redakční tým, jemuž zeď slouží pro vizualizaci rozpracovaného čísla a archiv výtisků.

Jelikož redaktoři mezi sebou častěji komunikují a zároveň potřebují nerušený, kompaktní prostor, do něhož návštěvy vstupují jen výjimečně, sdílí jednu velkou pracovní plochu a vizuálně se od vstupu distancují. Obchodní oddělení zase spolupracuje v rámci menších týmů, což se v interiéru odráží v místech seskupených po dvojicích či trojicích. Kolem desetičlenného redakčního týmu pravidelně prochází vydavatelé s kanceláří na nejvzdálenějším konci Forbes Slovensko.

Prostor jednotného open spacu narušuje šest boxů určených pro časté schůzky, telefonování a porady, které díky odhlučnění sdílené prostory neruší. Zejména čtveřice telefonních budek pomáhá harmonizovat jinak hektické prostředí časopisu a reaguje na poslední proměny pracovního prostředí. Pracovní prostor kombinuje kvalitu open spacu a samostatných kanceláří. Open space napomáhá komunitnosti, vzájemné komunikaci a přehledu o celé firmě. Pocit a negativní aspekty „halovosti“ open spacu jsou eliminované členitostí prostoru,“ říkají zástupci Chybík+Krištof

Podívejte se, jak to uvnitř vypadá.

Lokalita: Bratislava, Slovensko
Datum dokončení: 2018
Velikost: 260 m2
Design: Chybík+Krištof
Foto: Alexandra Timpau

forbes-kancelare-bratislava-1

Lobby

forbes-kancelare-bratislava-2

Pracovní zóna

forbes-kancelare-bratislava-3

Zasedací místnost

forbes-kancelare-bratislava-4

Odhlučněná telefonní budka a open space prostor

forbes-kancelare-bratislava-5

Zasedací místnost

forbes-kancelare-bratislava-6

Kanceláře

forbes-kancelare-bratislava-7

Zasedací místnost

forbes-kancelare-bratislava-8

Breakout zóna

forbes-kancelare-bratislava-9

Pracovní zóna

forbes-kancelare-bratislava-11

Zasedací místnost

forbes-kancelare-bratislava-12

Zasedací místnost

forbes-kancelare-bratislava-13

Zasedací místnost

forbes-kancelare-bratislava-14

Odhlučněná telefonní budka

Diskuze (0)

Novinka

Anonym