RegioJet za první pololetí přepravil 3,1 milionu cestujících. Zisk se mu má díky růstu navýšit o desítky milionů korun

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

regiojet-vlak

Foto: RegioJet

Vlak společnosti RegioJet

0Zobrazit komentáře

RegioJetu se na železnici daří. Tuzemský dopravce, který patří do Holdingu Student Agency podnikatele Radima Jančury a se svými dálkovými vlaky jezdí také na Slovensku a v Rakousku, hlásí další nárůst cestujících. Za první pololetí činí meziročně 12 procent, když RegioJet přepravil zhruba 3,1 milionu lidí. Firma díky tomu očekává také významný růst zisků.

V absolutních číslech 12% meziroční růst znamená, že RegioJet za první pololetí letošního roku přepravil přibližně o čtvrt milionu cestujících více než ve stejném období před rokem. Růst probíhá na všech trasách, tedy jak na spojích na trase Praha – Brno – Vídeň / Bratislava, tak i na tradiční trase Praha – Ostravsko – Košice.

„Naše vlaky využívá stále více cestujících, proto výrazně investujeme do rozvoje našeho vozového parku. Roste nám obsazenost spojů, vedle Ostravska se naše vlaky staly první volbou v očích zákazníků také na trasách do Brna. Aktuálně proto počítáme s pořízením celkem až stovky dalších vozů tak, abychom mohli dále navyšovat naše přepravní kapacity,“ říká Petr Kohoutek, finanční ředitel Holdingu Student Agency.

regiojet-radim-jancura

Foto: Petr Štefek

Majitel RegioJetu Radim Jančura

Kohoutek zároveň prozradil, že RegioJet díky pokračujícímu růstu cestujících očekává i další nárůst svého zisku, a to o desítky milionů korun. Vydělané peníze pak mají padnout mimo jiné na rozšiřování kapacit vozového parku. Stačit však nebudou, a proto železniční dopravce v červnu prodal zajištěné dluhopisy za téměř miliardu korun.

Zájem investorů prý předčil veškerá očekávání RegioJetu, který již začíná plán na pořízení dalších vozů a jejich modernizaci realizovat. Od německých drah DB právě přebírá celkem 18 lehátkových vozů, kterými posílí zejména své nejvytíženější noční vlaky na trase Praha – Košice. V následujících týdnech by tak noční spoje z Prahy do Košic a nazpět měly nabídnout výrazně vyšší kapacitu až kolem 1 tisíce cestujících na jeden vlak.

tomas-pluharik-behavee

Přečtěte si takéČeské Behavee používá umělou inteligenci pro vylepšování marketingu. Od investorů nově získává 12 milionů korunČeské Behavee používá umělou inteligenci pro vylepšování marketingu. Od investorů nově získává 12 milionů korun

Vedle toho, že musel RegioJet pro utažení celé 18vozové soupravy po sklonově náročné trati pořídit i další výkonnou lokomotivu Siemens Vectron, pořizuje také další nové vozy Astra. Ty jsou vybavené individuálními obrazovkami v sedačkách a do konce roku má jezdit s logem RegioJet celkem 26 takových vozů.

regiojet-vlak-astra

Foto: RegioJet

RegioJet a jeho vůz Astra s multimediálním systémem

Diskuze (0)

Novinka

Anonym