Nestlé vytvořilo čokoládu bez přidaného cukru. Místo něj obsahuje kakaové slupky

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

nestle-hq-min

Foto: Nestlé

Sídlo Nestlé ve švýcarském Vevey

0Zobrazit komentáře

V době, kdy stále více lidí řeší zdravý životní styl a pečlivě si vybírá, co budou konzumovat, přichází potravinářský gigant Nestlé s velmi zajímavou novinkou. Nestlé přišlo na to, jak vytvořit svou populární tyčinku KitKat bez přidaného cukru. Recept spočívá ve slupkách z kakaových bobů.

Patentovaná technologie Nestlé využívá bílou slupku z kakakových bobů a přeměňuje ji na prášek, který přirozeně obsahuje cukr. V Japonsku tak letos začne největší potravinový koncern na světě prodávat tyčinku KitKat se 70% tmavou čokoládou, která nebude obsahovat žádný přidaný cukr.

Slupky z kakaových bobů se dosud tímto způsobem nevyužívaly, naopak se většinou v rámci výrobního procesu vyhazovaly. Nestlé pro ně však našlo efektivní využití a podle magazínu Bloomberg by mohl švýcarský koncern podobnou techniku v budoucnu využít také pro výrobu mléka nebo bílé čokolády.

Podle Alexandera von Maillota, šéfa cukrovinkového byznysu Nestlé, má navíc využití slupek ještě jiný efekt. „Díky slupkám je čokoláda více prémiová. Cukr je totiž levná přísada,“ vysvětluje. Nová tmavá čokoláda od Nestlé má mít až o 40 procent méně cukru než podobné výrobky s přidaným cukrem.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym