Německé Metro doporučuje odmítnout Křetínského nabídku na převzetí skupiny

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

kretinsky

Foto: EPH

Pátý nejbohatší Čech Daniel Křetínský

0Zobrazit komentáře

Již několik týdnů leží na stole nabídka Daniela Křetínského a jeho společnosti EP Global Commerce (EPGC) na převzetí čtvrté největší retailové skupiny na světě. Český miliardář v červnu předložil stávajícím akcionářům Metro AG nabídku na odkup jejich akcií, ale německá skupina nyní akcionářům doporučila, aby nabídku odmítli.

Nejvyšší vedení Metra se shodlo, že nabídka EPGC, za kterým stojí Daniel Křetínský a Patrik Tkáč, ve výši 16 eur za kmenové akcie a 13,8 eura za prioritní akcie jejich skupinu příliš podhodnocuje. Proto by prý akcionáři na nabídku neměli přistupovat. Zároveň však Metro uvedlo, že vítá podporu EPGC při klíčovém transformačním procesu skupiny a je otevřené dalšímu jednání i případné změně akcionářské struktury.

Po posledním nákupu podílů od společnosti Ceconomy vlastní Křetínský s Tkáčem v Metru již přes 30 procent a v červenci uvedli, že jejich výše zmíněná nabídka pro stávající akcionáře platí za předpokladu, že se jim podaří získat minimálně 67,5 procenta. Vzhledem k doporučení německé skupiny je teď další vývoj nejistý.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym