Módní e-shop Zalando přejde na 100% recyklovatelné obaly, testuje i vratné boxy

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

zalando-boxes-min

Foto: Zalando

Krabice Zalando

0Zobrazit komentáře

Již rok mohou i čeští zákazníci nakupovat módu a oblečení v německém e-shopu Zalando. Jeden z největších hráčů v Evropě do Česka loni přišel spolu s konkurenčním About You a nyní se především různými slevovými akcemi předhání o to, kdo získá více zákazníků. Zalando chce ale sázet také na stále důležitější téma udržitelnosti.

Prvním cílem je, že Zalando do roku 2020 přejde na 100% recyklovatelné obaly, ve kterých rozesílá zboží. Vedle toho pak navíc v následujících letech až desetkrát navýší svou nabídku s udržitelnou módou, ve které je aktuálně přes 15 tisíc výrobků od více než 240 značek a další mají rychle přibývat.

Ale zpět k boxům. Aktuálně Zalando využívá obrandované boxy, které jsou ze 100% recyklovatelných materiálů, nicméně pro menší objednávky s méně položkami používá tzv. „shipping bags“ z 80% recyklovaného PCR materiálu. Do budoucna chce mít veškeré obaly vyrobené ze 100% recyklovatelných materiálů a navíc pracuje na znovupoužitelném řešení.

„Jasným trendem a zároveň budoucností balení je jejich opětovné využití; to je vždy lepší řešení než obaly na jedno použití. Pracujeme právě na pilotním projektu, abychom zjistili, jak bychom s opakovaně použitelnými obaly mohli pracovat. Zákazníci by například obdrželi oblečení v přepravním boxu či tašce, která by mohla být později využita vícekrát – například pro další přepravu či vrácení zboží,“ říká Melanie Hultschová, Senior Corporate Responsibility Manager v Zalando. S pilotním projektem chce e-shop začít ještě letos.

zalando-boxes-recycling-min

Foto: Zalando

Recyklovatelné krabice Zalando

Diskuze (0)

Novinka

Anonym