Metrostav prodává za 2 miliardy korun pražský kancelářský komplex Palmovka Open Park. Kupují ho Rakušané

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

palmovka-open-park4

Foto: Metrostav

Palmovka Open Park

0Zobrazit komentáře

Celkem 25 tisíc metrů čtverečních ploch ve dvou novostavbách a jedné historické budově, do kterých se v posledních měsících nastěhovalo několik velkých firem. Řeč je o kancelářském komplexu Palmovka Open Park, který koncem loňského roku nedaleko pražské stanice metra Palmovka otevřel Metrostav Development. A nyní celý komplex prodává.

Ještě než stihl Palmovka Open Park připadnout novému majiteli, což ostatně měl Metrostav Development od začátku v plánu, stihly kancelářské budovy propojující moderní prvky s historickou stavbu získat i prestižní ocenění Best of Realty za nejlepší projekt v oblasti nových administrativních projektů. Nyní už je ale přebírá nový majitel.

Za téměř 80 milionů eur, v přepočtu 2 miliardy korun, Palmovka Open Park kupuje rakouská skupina Immofinanz, která tím potvrzuje svou stále významnější pozici na tuzemském realitním trhu. Metrostav Development naopak splnil svůj vytyčený cíl a během pár měsíců našel vhodného kupce.

palmovka-open-park7

Foto: Metrostav

Palmovka Open Park

„Od začátku jsme projekt Palmovka Open Park připravovali pro budoucí prodej konečnému investorovi. Tomuto plánu jsme přizpůsobili i jeho celkové pojetí a důsledně dbali, aby odpovídal všem na investičním trhu obvyklým parametrům. Jsme přesvědčeni, že se nám tento cíl podařilo splnit, což potvrdil i velký zájem o koupi mezi investory z České republiky i ze zahraničí,“ okomentoval transakci Petr Štyler, ředitel developmentu v Metrostav Development.

Výstavba celého kancelářského komplexu ve stále atraktivnější lokalitě kolem pražské Palmovky podle předchozího vyjádření tuzemského developera vyšla zhruba na 1,5 miliardy korun a přestože si podle Hospodářských novin původně Metrostav Development stanovil cenu kolem 95 milionů eur (2,5 miliardy korun), nakonec je o něco nižší.

edsheeran

Přečtěte si takéZ nuly mezi největší hudební hvězdy. Ed Sheeran své turné zakončí s rekordními tržbami kolem 750 milionů dolarůZ nuly mezi největší hudební hvězdy. Ed Sheeran své turné zakončí s rekordními tržbami kolem 750 milionů dolarů

Rakouská skupina Immofinanz za dvě miliardy korun získává špičkově vybavené kanceláře, které se navíc podařilo velmi rychle naplnit. Mezi nájemci je například úspěšné české herní studio Warhorse, technologická firma Cleverlance a nebo nadnárodní společnosti jako Unilever, Lagardere Travel Retail, Eueler Hermes, CCS či kantýna Perfect Canteen Filipa Sajlera.

palmovka-open-park3

Foto: Metrostav

Palmovka Open Park

„Po akvizici high-street projektu Na Příkopě 14 představuje tato transakce další výrazný impuls pro růst našeho kancelářského portfolia. Palmovka Open Park je kancelářský projekt nejvyšší kvality a díky němu se tak ještě více posílí naše pozice na atraktivním pražském trhu komerčních nemovitostí,“ potvrzuje Tomáš Stařík, provozní country manažer Immofinanz v České republice.

Rakušané už v Česku proinvestovali od začátku letošního roku téměř 200 milionů eur (5,1 miliardy korun), když v lednu nakoupili zmíněný palác na adrese Na Příkopě 14, kde sídlí například známé hračkářství Hamleys. Loni jen v Česku představoval majetek Immofinanz 8 procent z celého jejich portfolia, když mělo 18 nemovitostí účetní hodnotu přes 340 milionů eur (více než 8,6 miliardy korun). Vedle toho v Česku provozuje také obchodní centra Stop Shop.

palmovka-open-park5

Foto: Metrostav

Palmovka Open Park

palmovka-open-park6

Foto: Metrostav

Palmovka Open Park

palmovka-open-park2

Foto: Metrostav

Palmovka Open Park

palmovka-open-park1

Foto: Metrostav

Palmovka Open Park

Diskuze (0)

Novinka

Anonym