Lítačka v mobilu se blíží. Brzy bude možné nechat fyzickou kartu doma

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

tramvaj-praha-prague-min

Pražská tramvaj

0Zobrazit komentáře

Cestování po Praze a Středočeském kraji městskou hromadnou dopravou loni zažilo slušnou revoluci, když byl nasazen nový dopravní systém. Nový regionální dopravní systém PID Lítačka přinesl modernizaci nákupu jízdenek i dlouhodobých kuponů a také novou mobilní aplikaci.

Právě mobilní aplikace PID Lítačka za poslední rok přidala několik novinek a přestože na některé čekáme delší dobu, než bylo původně oznámeno, měli bychom se již brzy dočkat také možnosti, nechat fyzickou kartu doma a ve vlaku, autobusu, tramvaji nebo metru se prokazovat právě prostřednictvím kuponu v mobilní aplikaci.

Zástupci pražského městského podniku Operátor ICT, jenž Lítačku vyvíjí, pro CzechCrunch potvrdili, že 15. července vydají aktualizaci, která bude připravená stát se plnohodnotným identifikátorem. Aby však mohli kupon v mobilu místo fyzické karty přijímat také revizoři a průvodčí v dopravních prostředcích MHD, bude muset proběhnout aktualizace všech více než tří tisíc odbavovacích zařízení.

Zatím není jasné, jak dlouho bude celý proces trvat, ale je pravděpodobné, že bychom se měli zprovoznění mobilní aplikace PID Lítačka jako plnohodnotného nosiče jízdného dočkat ještě během července, případně srpna. Operátor ICT pak pracuje také na další již oznámené funkci, aby bylo možné i přímo v aplikaci nakupovat také dlouhodobé kupony, které je nyní možné pořídit pouze v e-shopu. Vývoj se prý o něco opozdil, ale i tato novinka je naplánována pro následující týdny, maximálně měsíce.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym