Dropbox spustil novou službu, která umožňuje sdílet soubory až do velikosti 100 GB

transfer-create
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejpopulárnějších služeb nabízející datové úložiště v cloudu, Dropbox, spouští novinku, se kterou je nově možné posílat soubory s velkou velikostí až do 100 GB najednou. To je zhruba dvojnásobek toho, co Dropbox standardně podporuje. Větší soubory bude možné nahrávat přes novou službu Dropbox Transfer.

Ta mimo jiné umožní také posílat kolekci množství velkých souborů a odesílateli zároveň potvrdí doručení a stažení jednotlivých souborů na straně příjemce. Transfer funguje v přímém propojení s Dropboxem, ze kterého lze do kolekcí přetahovat již existující soubory, případně je znovu nahrávat bez stávající limitace 50 GB na soubor. Mezi další funkce poté patří časové omezení možného stažení souborů, zabezpečení heslem, zasílání kopií souborů pro prevenci nechtěných úprav toho hlavního a také nastavení vlastního designu.

Mezi důležité funkce patří i podrobné statistiky počtu zobrazení a stažení souborů. Dropbox novou službu uvolňuje postupně, prozatím není k dispozici automaticky pro všechny. Na speciálním webu se je možné přihlásit do seznamu čekajících, pozvánky pak bude služba posílat postupně v průběhu následujících týdnů a měsíců. Dle serveru VentureBeat ale pravděpodobně nová funkce bude k dispozici všem platícím uživatelům platformy bez dalších poplatků, pro bezplatné tarify pak zřejmě s jistými omezeními.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym