Do čela evropské sítě inovačních center poprvé usedne Čech. Prezidentem se stal Uhlíř z JIC

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

david-uhlir-jic-crop

Foto: JIC

David Uhlíř, zástupce ředitele pro strategii JIC

0Zobrazit komentáře

David Uhlíř patří k předním evropským odborníkům v oblasti inovační politiky a je jedním z tvůrců myšlenky vzniknu Jihomoravského inovačního centra (JIC), kde je dnes jako zástupce ředitele pro strategii odpovědný za hledání nových strategických příležitostí. Uhlíř zároveň dosud zastával pozici viceprezidenta v Síti evropských inovačních center, kde se nově posunuje do role nejvyšší.

Síť EBN (European Business and Innovation Center Network) vznikla v roce 1984 a měla za cíl posílit spolupráci a koordinaci obchodních a inovačních center po celé Evropě. Dnes sdružuje 138 inovačních center a dalších podnikatelských institucí, které jen v loňském roce podpořily 23 400 firem po celé Evropě.

Nově v čele této instituce poprvé stane Čech. O novém prezidentovi rozhodlo dnešní hlasování správní rady, která vybírala nástupce za odcházejícího Patricka Valverdeho, výkonného ředitele toulounského centra Toulon Var Technologies.

„EBN představuje zcela unikátní mezinárodní síť, která umožňuje inovačním centrům, inkubátorům a akcelerátorům sdílet zkušenosti, ale také jim umožňuje přístup ke zdrojům, ke kterým by žádný jednotlivý člen neměl šanci získat přístup. Chtěl bych, aby EBN postupně rozšířilo nabídku služeb pro své členy a jejich klienty a tento expertní potenciál ještě více využilo,“ hlásí nový prezident David Uhlíř s tím, že chce především podporovat vstupy jednotlivých klientů na další zahraniční trhy.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym