České rezervační portály Hotel.cz a Spa.cz se spojují s maďarskou jedničkou v online ubytování

Ondřej HolzmanOndřej Holzman

hotel-cz
0Zobrazit komentáře

Na českém a maďarském trhu s online rezervacemi ubytování došlo k fúzi nejvýznamnějších hráčů. Liberecká skupina Hotel.cz se spojuje s maďarským protějškem Szallas.hu a v rámci nově vzniklé skupiny budou v šesti středoevropských zemích nabízet přes 20 tisíc ubytovacích objektů a přes 5 tisíc lázeňských a wellnes balíčků.

Pod Hotel.cz patří vedle stejnojmenného portálu také Spa.cz, Hotely.cz, Penzion.cz a Konfi.cz, které nabízejí hotely, penziony a konferenční prostory v Česku a na Slovensku a wellness také v Maďarsku, Rakousku a Slovinsku. Maďarská jednička provozuje Szallas.hu, který nově funguje i v Polsku a Rumunsku a ubytování nabízí také v Chorvatsku a pochopitelně domovském Maďarsku.

„Investice v České republice byla logickou součástí naší růstové strategie. V rámci transakce jsme odkoupili menšinový podíl v české společnosti a zbytek podílu byl vyměněn za nově vydané akcie naší firmy Szallas.hu Zrt,“ říká Tibor Győrbiró, zástupce investičního fondu PortfoLion, který je hlavním akcionářem Szallas.hu.

Dosavadních šest vlastníků skupiny Hotel.cz, v čele s majoritním akcionářem Pavlem Kotasem, je tak nově menšinovými podílníky ve skupině Szallas.hu. Dalšími vlastníky tuzemské skupiny jsou Milan Petr, Richard Šipoš, Lukáš Čívrný, Petr Klas a Tomáš Pětivoký. Částku celé transakce strany odmítly prozradit. Za rok 2018 vykázala celá skupina Hotel.cz zisk kolem 18 milionů korun při tržbách ve výši 234 milionů korun.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym